De huidmetingen in het instituut laten het al merken: sinds het kouder is dalen de waardes van het vochtgehalte en het vetgehalte in de huid enorm. Daarom vijf tips om een droge huid tegen te gaan!

  1. De eerste tip is een simpele: gebruik een vollere crème. Net als dat jijzelf dikkere kleding en een winterjas aan doet, kun je je huid ook een winterjas geven met een vollere crème. Ik zie vaak dat mensen het gehele jaar door dezelfde crème gebruiken, maar net als dat jij je kleding aanpast aan het seizoen, moet je ook je crème aanpassen. Een vollere crème beschermt beter tegen vochtverlies. Door het vettere laagje blijft het vocht goed in je huid. Het fungeert eigenlijk als een soort dekseltje, waardoor vocht niet zo snel ontsnappen kan.
  2. Gebruik het Vitamin Complex. Het Vitamin Complex van hannah een een werkelijke vocht- en vitamineboost voor je huid. Door dit elke keer voordat je een crème aanbrengt op te sprayen, houd je het vochtgehalte van je huid op peil. Ook ziet je huid er vitaler uit door alle vitamines die erin zitten. Wanneer je een erg vochtarme huid hebt, mag het Vitamin Complex niet ontbreken in je huidverzorgingsroutine. (bijkomend voordeel: je hebt minder van je crème nodig!)
  3. Zorg voor een meer vochtige lucht. Hoe droger de lucht, hoe droger je huid. Hang bakjes water aan de verwarming of gebruik een vernevelaar, waar je bijvoorbeeld etherische oliën aan toe kunt voegen voor een betere luchtkwaliteit.
  4. Eet voldoende gezonde vetten. Deze gezonde vetten zorgen ervoor dat de huid van binnenuit gevoed en beschermd wordt. Gezonde vetten vind je in avocado’s, kokosolie, olijfolie (koud eten, niet in bakken!) chiazaad, lijnzaad, vette vis, roomboter… Iedere cel bestaat uit vetten, dus je kunt je indenken dat het eten van gezonde vetten van positieve invloed is op jouw huidcellen. Je moet echter wel dagelijks voldoende gezonde vetten eten voor een goed effect. Ook kun je de natuur een handje helpen door het slikken van visolie capsules met gezonde omega 3 vetten. Vind je huid heel erg fijn 🙂 LavieSage heeft hele goede supplementen speciaal voor huidverbetering.
  5. Gebruik eens wat vaker een hydraterend masker voor een echte vochtboost! Wanneer je een masker op crèmebasis hebt, dan kun je die zelfs als nachtcrème aanbrengen en de hele nacht in laten trekken voor een intensief effect. De volgende dag zul je het effect direct merken!

Met deze tips kom jij af van een droge winterhuid! Marketing voor Schoonheidssalons Download 928

Met de tip in mijn e-book ” Een mooiere huid in 10 dagen”  verbeter je ook de weerstand van je huid. Vraag hem hier gratis aan.