Yes! Het voorjaar hangt weer in de lucht! De dagen worden langer, de temperatuur gaat omhoog en we kunnen af en toe al genieten van het zonnetje. Tijd voor lente tips!

 

1 ) Geef je huid een peeling!In de winter kan je huid door vochttekort en droogte er vaal en dof uit gaan zien. Door je huid regelmatig een peeling te geven, ontdoe je je huid van zijn ‘wintervel’ en komt een stralende nieuwe huid tevoorschijn. Ook kun je, nu de zon nog niet heel erg fel is, prima een fruitzuurpeeling ondergaan, of producten met fruitzuren thuis gebruiken. Dit is nét wat intensiever dan een gewone peeling en zorgt voor het versneld delen van de huidcellen. De nieuwe, frisse huidcellen zijn eerder aan de oppervlakte en dat zie je meteen aan je huid: die straalt weer!

2 ) Water drinken. Wist je dat water een van de eerste levensbehoeften is? Je lichaam kan gewoon niet zonder. Je lichaam bestaat voor 60-70% uit water en is betrokken bij allerlei lichaamsprocessen zoals: transpiratie (warmteregulatie) ademhaling, stoelgang, afvoeren van afvalstoffen. Bij een tekort aan water kun je niet alleen lichamelijke klachten krijgen, zoals hoofdpijn of vermoeidheid, ook je huid zal er doffer uitzien. Bovendien krijg je eerder fijne lijntjes. Meer water drinken zorgt ervoor dat je huid er stralender uit gaat zien en de afvalstoffen beter uit je huid afgevoerd kunnen worden. En dat zie je! Je hebt ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. Meer is niet nodig en zelfs ongunstig voor je nieren. Wanneer je start met meer water drinken, dan moet je lichaam daar wel even aan wennen. Misschien moet je de eerste dagen continue naar het toilet, maar na verloop van tijd is je lichaam eraan gewend en wil je niet meer zonder! Nog niet helemaal overtuigt? Kijk naar de onderstaande foto’s. Deze dame nam de proef op de som en ging meer water drinken. De na-foto is drie maanden na de voor-foto gemaakt. Mooi resultaat hè?!?

water drinken voor en na

 

3 ) UV-factor. Wanneer het zonnetje weer gaat schijnen, smeer je gezicht dan in met een UV-factor (factor 10-15 is prima voor ons Nederlandse lente zonnetje!) Je bent dan beschermd tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. De sunperfection lijn van hannah bevat bijzondere filters: deze zijn niet gebaseerd op reflectie, maar op absorptie. De slechte straling neemt ie weg en de goede straling mag je huid in. De zon heeft namelijk ook goede straling, bijvoorbeeld om vitamine D aan te maken. Ook blijkt uit onderzoek dat UV-A straling betrokken is bij tal van biochemische processen in ons lichaam. Helemaal uit de zon is dus zeer zeker niet aan te bevelen. Slim smeren wel 😉

4 ) Bescherm je lippen. Zijn je lippen ook zo droog na de winter? Smeer ze in met een goede lippenbalsem. Mijn favoriet is de Full Lips van hannah. Lekker vet en mét beschermingsfactor 15 én peptides tegen rimpels (wat wil een vrouw nog meer 🙂 ) Voor een extra effect kun je de huid van je lippen ‘scrubben’ met je tandenborstel. Velletjes worden minder en de doorbloeding wordt geactiveerd, waardoor je meteen aan huidverbetering werkt (= minder rimpels krijgt)hannah Full Lips 4,8gr

 

 

 

 

 

 

5 ) Switch van crème. Had je huid in de winter vooral een vette crème nodig met veel voeding, in de lente wordt het tijd om te kijken wat je huid in dit seizoen nodig heeft en kun je overgaan op bijvoorbeeld een meer hydraterende crème. Wil je zeker weten wat je huid nodig heeft, laat dan eens een kosteloze huidmeting doen, want meten=weten! Je huid kan met de wisseling van de seizoenen andere behoeftes krijgen. Een andere crème biedt uitkomst!

 

Heb je zelf een huidvraag? Laat het me weten! Je kunt je vraag hieronder stellen, of een mailtje sturen naar info@beautiful-balance.nl Je krijgt altijd een eerlijk antwoord op je vraag en misschien maak ik er wel een blog van!

Beautiful Balance, Winnaar Beauty Award.

Regio Schiedam, Rotterdam, Den Haag, Delft, Vlaardingen, Maasland, Maassluis en meer…