Acne behandeling

Acne is de meest voorkomende huidziekte die er is. Iedereen heeft weleens last van een pukkeltje, maar wanneer er regelmatig ontstekingen ontstaan, of wanneer je veel last hebt van pukkeltjes, dan is er sprake van een huidprobleem. Wanneer je last hebt van acne dan is het goed te weten dat hier wat aan gedaan kan worden.

De oorzaak van acne

Acne is een ontsteking van de talgklier. Onder invloed van hormonen, voeding, stress, slechte huidverzorgingsgewoonten en ook erfelijke factoren, zorgen ervoor dat acne kan ontstaan. Wil je acne aanpakken, dan zul je deze factoren,voor zover mogelijk aan moeten pakken.

Acne behandeling

We hebben verschillende acne behandelingen in ons HuidCenter. Van mild tot heel intensief en van kort tot lang. Het behandelen van acne is dan ook maatwerk. Meestal komt het er in de praktijk op neer dat we starten met een intakegesprek. Hierin bespreken we de eventuele oorzaak van acne, wat je van de behandelingen kunt verwachten (en wat niet) en hoe je je huid zelf moet verzorgen. Ook geven we tips voor wat betreft voeding.

In het begin in het belangrijk om regelmatig bij ons in de stoel te liggen om ervoor te zorgen dat alle talg uit de talgkliertjes wordt verwijderd. Dit voorkomt nieuwe ontstekingen. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld speciaal korte behandelingen in het leven geroepen die geheel gericht zijn op het uitreinigen  van de huid. Daarna is het fijn om om en om een peeling en een uitreinigende behandeling te doen. Een peeling zorgt ervoor dat dode huidcellen zich niet op kunnen hopen in de talgkliertjes en werkt tevens bacteriedodend.

Bij heftige acne is een kruidenpeeling een effectieve behandeling. De kruiden trekken in de huid, waar het een sterke doorbloeding geeft. Doorbloeding zorgt voor herstel in de huid.

Huiswerk

Je acne de baas worden kunnen wij niet alleen. Daarvoor moeten we echt samenwerken. Het heeft geen zin behandelingen te ondergaan, als je thuis niet goed met je huid omgaat of de verkeerde producten gebruikt. Daarom zit er bij het behandelen van acne altijd een acne productpakket. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste producten gebruikt die het effect de behandelingen versterken.

Wil je meer weten over het behandelen van jouw acne? Neem dan gerust contact met ons op!

Wist je dat acne behandelingen in ons HuidCenter in aanmerking komen om vergoed te worden door je zorgverzekering? Check je polis wat de hoogte is van jouw vergoeding!