Acne littekens verminderen

Ben je eindelijk van die vervelende acne af, heb je er littekentjes aan over gehouden… Gelukkig is ook aan dit huidprobleem wat te doen!

Litteken

Wanneer de huid beschadigd treedt het repareer mechanisme van de huid in werking. Is de beschadiging alleen in de opperhuid, die voornamelijk uit dode huidcellen bestaat, dan herstelt de huid zonder littekens. Is de beschadiging een stukje dieper, in de lederhuid, dan raken de vezels dusdanig beschadigd dat het hersteld wordt d.m.v. ‘noodhuid’ oftewel een litteken. Een litteken bestaat uit stuggere collageenvezels dan gezonde huid en bevat geen bloedvaten. Daarom ziet een litteken er anders uit de de gezonde huid, kan een litteken trekken of verkleven en kan de kleur ervan er anders uitzien dan bij gezonde huid.

Als je last hebt (gehad) van acne, dan kunnen de ontstekingen van de talgklieren, die tot in de lederhuid komen, littekens achterlaten. Afhankelijk van de diepte en ernst van de acne kunnen er diepe of minder diepe littekens ontstaan. Sommige littekens zijn zo diep dat ze rolling scars, boxscars of icepick scars worden genoemd. Andere littekens zijn oppervlakkiger en zien er meer uit als een rood vlekje of een bruin vlekje (omdat er pigmentcellen in de opperhuid aanwezig zijn kunnen deze geactiveerd worden en een pigmentvlekje veroorzaken). Met name deze laatste littekens zijn heel goed te verminderen door de huidcoach!

Behandelingen tegen acnelittekens

Wat belangrijk is om vooraf te weten: eenmaal beschadigde huid kan nooit meer helemaal hersteld worden. De ‘noodhuid’ bestaat uit ander collageenweefsel dan gezonde huid en dit zal nooit veranderen. Wat we wel kunnen doen is ervoor zorgen de huid direct rondom het litteken enorm geactiveerd wordt, zodat van buitenaf en van onderaf de huid geprikkeld wordt tot verbeteren. En een voordeel: alle verbetering aan een litteken is blijvend!

Behandelingen die goed werken tegen acnelittekens zijn bindweefselmassage, littekenreductietherapie, mesotherapie, ultrageluid, photonlaser, collageen lamp en natuurlijk supplementen om van binnenuit de juiste bouwstoffen voor je nieuwe huid aan te leveren.

Voor al deze behandeltechnieken geldt dat ze de huid op een milde manier activeren en aanzetten tot herstel, zonder de huid te beschadigen. Want veel technieken zijn er tegenwoordig op gericht eerst huidschade te creëren zodat de huid wel moet herstellen, maar dit past niet binnen de visie van Beautiful Balance. Wij willen een huid sterker en gezonder maken! En dat lukt met deze behandelmethoden.

Omdat iedere huid uniek is en dus ook iedere huid andere acnelittekentjes heeft, bepalen we aan de hand van een uitgebreide HuidScan welke behandeling(en) het beste resultaat gaan geven bij jouw huid. Wil je Hiervoor een afspraak maken?

Boek dan eenvoudig online jouw MEET&TREAT hier!