Beauty Award 2019

YES!!! Wij zijn zo ontzettend blij en trots: wij zijn genomineerd voor de Beauty Award in de categorie Schoonheidssalon van het jaar 2019!

Al eerder deed ik mee aan de Beauty Award en al eerder won ik de titel Beste Schoonheidsspecialist van Nederland. Maar al vrij snel hierna wilde ik graag nóg een award winnen: die van beste salon van Nederland. En daar zijn we nu dus voor genomineerd en behoren we nu al tot de Top 3 van beste salons van Nederland

Wat is de Beauty Award

De Beauty Award is een vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons in Nederland. Het is de hoogst haalbare onderscheiding in ons vakgebied en wordt ook wel de oscar van de schoonheidsbranche genoemd.

Om een award te kunnen winnen moet je op verschillende vlakken goed uit de verf komen. Ten eerste moet je na aanmelding een bedrijfspresentatie maken, waarin een groot aantal vragen beantwoord moet worden. Deze moet voor de sluitingsdatum bij de jury binnen zijn, waarna ze beoordeeld worden op verschillende punten.

Naar aanleiding hiervan worden er salons geselecteerd die een mystery guest ontvangen. Deze mystery guest gaat de salon beoordelen op klantvriendelijkheid, hygiëne, vaktechniek etc. Wij ontvingen onze mystery guest in december.

Van dit mystery guest bezoek wordt een verslag gemaakt, waarna de jury weer bij elkaar komt om de genomineerden te bepalen.

Op 14 januari werden de genomineerden bekend gemaakt. En hoewel we dit proces al eerder meemaakten in 2012 en 2014, was het behoorlijk spannend om op het verlossende mailtje te wachten! We zouden die dag een training hebben en ik besloot om 9.00 uur mijn mail te checken, vlak voordat we zouden vertrekken en vlak voordat de training zou beginnen. Geen mail… De training startte en we begonnen met een voorstelronde. Om 10.10 uur, de laatste cursist moest zich nog voor gaan stellen, hield ik het niet langer en móest ik weer even mijn mail checken. En ja hoor, een bericht van de Beauty Award. Ik liet Esmee, die naast me zat zien dat er een mail van de organisatie binnen was gekomen en onze harten sloegen zowat over! Met trillende handen klikte ik de mail open…

Ik probeerde de tekst te lezen, wat door de zenuwen niet lukte… Ik zag alleen de woorden wij “feliciteren je” en keek Esmee aan. Op dat moment kon ik me niet meer inhouden en riep door de voorstelronde heen dat we genomineerd waren! Het leuke was dat een andere cursist óók genomineerd was in de categorie schoonheidsspecialist van het jaar. Dubbel feest dus bij onze leverancier, die meteen een fles bubbels opentrok zodat we konden proosten op de nominatie!

En nu

Nu volgt de laatste rond: het jurygesprek. Hier worden de uiteindelijke winnaars bepaald. Verder volgt er nog een genomineerdendag waar er ook opnames worden gemaakt die tijdens de uitreiking getoond gaan worden. Die uitreiking is op zondag 14 april. Een datum waar wij naar uitkijken!