Wanneer je je huid wil verjongen, dan is er een heel oerwoud op internet over te vinden. Van operaties en inspuitingen, apparatuur en massages. Maar waar moet je op letten als je een huidverjongende behandeling wil?

Wat is huidverjonging?

Wanneer we ouder worden gaat er een aantal processen langzamer in de huid. Denk hierbij onder andere aan de celdeling en de collageenaanmaak. Bij een jonge huid verlopen alle processen soepel en vlekkeloos, maar wanneer we ouder worden gaat dat steeds moeilijker door cumulatieve schade in de cellen. Dit is schade die je oploopt in de loop van de jaren en die zich als het ware opstapelen. Wanneer een cel teveel schadeprikkels heeft gehad, kan deze niet meer, of niet meer helemaal, herstellen en dat ga je merken aan je huid: rimpels, verslapping en vlekjes verschijnen.

Om je huid dus te verjongen hebben we technieken nodig die de cellen helpen herstellen en weer actief maken. Dit kan met verschillende technieken.

Het is onze visie om de huid sterker en gezonder te maken. Dit klinkt erg logisch, maar geloof me, de meeste huidverjongende technieken zijn erop gericht een schade aan de huid toe te brengen, waardoor je huid wel moet herstellen.

Een verouderde huid heeft sowieso tekorten (anders was ie niet verouderd) en wanneer je de huid een schadeprikkel geeft, bijvoorbeeld met een plex-r behandeling, om maar eens iets te noemen (dit is een techniek waarbij met plasma gas kleine brandwondjes in de huid worden gebrand om de huid te liften) dan moet je huid, om te herstellen (en dat wil je huid kosten wat kost doen, omdat de huid zo geprogrammeerd is) stoffen halen uit de omliggende weefsels. Collageen is zo’n stofje. Omdat je huid niet in staat is om dit zelf voldoende aan te maken na een schadeprikkel aan de huid, gaat het het ergens anders vandaan halen. Uit je botten bijvoorbeeld.

Wist je dat een erg verslapte huid een spiegeltje is van hoe je botten eruit zien? Dit komt omdat je huid, maar ook je botten (en nog veel meer weefsels in je lichaam) opgebouwd zijn uit collageen. Ga je een huid die deze tekorten heeft dus op de verkeerde manier prikkelen, dan werk je zelfs botontkalking in de hand én op de lange termijn huidveroudering zelf!

Verjongen van de huid doe je door tekorten aan te vullen. Door gezond te eten, door extra collageensupplementen te slikken, door je huid op de juiste manier te activeren, zónder haar te beschadigen.

Behandelingen voor huidverjonging

Onze manier van werken is door deze tekorten aan te vullen. We starten altijd met een huidanalyse, waarbij we bekijken hoe de conditie van je huid is. Hier gaan we stapsgewijs aan werken. Eigenlijk net zoals bij sporten. Je loopt immers ook niet ongetraind een marathon. Dit kun je zonder goede huidconditie ook niet van je huid verlangen! Wanneer je de marathon gaat lopen, start je met een trainingsschema om je conditie op te bouwen, pas je je voeding aan en koop je goede hardloopschoenen. Ditzelfde kun je doortrekken naar de huid: we starten met het opbouwen van de conditie door de huidcellen energie te geven. Vervolgens gaan we ervoor zorgen dat de collageenaanmaak geactiveerd wordt. Met fijne, ontspannende behandelingen gaan we ervoor zorgen dat de celdeling weer gestimuleerd wordt en de huid in optimale conditie komt.

Bijhouden

Zoals met zoveel dingen geldt: bijhouden is makkelijker dan iets inhalen. Zo ook met je huid. Een maandelijkse onderhoudsbehandeling zorgt ervoor dat de behaalde conditie ook behouden blijft!