Beschermen van je huid

In dit laatste deel van de minicursus huidverzorging gaan we het hebben over het beschermen van je huid. Heel belangrijk, want we willen allemaal zo lang mogelijk een mooie huid!

Beschermen van je huid, waarom?

Je huid staat dagelijks bloot aan invloeden van buitenaf, zoals schuring van je kleding, UV-straling, wrijving, warmte, kou, stoten, botsen, schaven, milieuvervuiling etc. Dit heeft best veel impact op je huid. Maar daar heeft je huid een ingenieus trucje voor bedacht: de opperhuid, het laagje dat aan de buitenkant zit wordt dagelijks dusdanig beschadigt, dat het zichzelf steeds vervangt voor een nieuw laagje. Zo worden automatisch alle beschadigde cellen opgeruimd. Hetzelfde gebeurd wanneer je huid verbrandt in de zon: de huidcellen hebben een beschadiging opgelopen en lopen daardoor gevaar (bijvoorbeeld om huidkanker te ontwikkelen) Daardoor ga je vervellen en ben je van het verbrande laagje af. Helaas kan in geval van zonverbranding toch nog schade in het DNA van de huidcellen achterblijven, waardoor er kans is op huidkanker.

Hoe bescherm je je huid het beste?

Beschermen van je huid
Beschermen van je huid

Beschermen van je huid is een dagelijks terugkerend iets. Belangrijk bij het beschermen van je huid is het dagelijks aanbrengen van een product met een SPF (Sun Protection Factor) Eigenlijk is er altijd UV-straling in de lucht, dus kun je elke dag, elk seizoen een product met factor gebruiken. Blijf je in Nederland, dan is een factor 10 tot 15 voldoende voor een goede bescherming. Ga je naar een zonnig land dichter bij de evenaar? Gebruik dan een factor 30. Belangrijk is dat je beseft dat een factor ongeveer twee uur werkt. Dus als je ’s ochtends een factor hebt aangebracht, dan heb je daar niets meer aan als je ’s middags na je werk nog even gezellig met collega’s een terrasje pakt. Tip: zorg dat je altijd een zonnebrandcrème in je tas hebt zitten! Ik als huidcoach heb altijd standaard twee tubes in mijn tas zitten: factor 15 en factor 30, maar ik besef dat dat ook een beetje beroepsdeformatie is 😉 Gelukkig hebben we ook hele handige minitubetjes van 10 ml. die je zó in je tas meeneemt zodat je altijd kunt smeren! Super handig!

Vergeet met smeren ook vooral je haargrens niet (hier ontstaat vaak huidkanker!) en let op oren, lippen, nek en voeten! Plekken die vaak over het hoofd worden gezien. Neem ook altijd je handruggen mee; deze verouderen het snelst omdat deze altijd invloed hebben van UV-straling.

Van binnenuit

Wat vaak vergeten wordt is dat je je huid ook van binnenuit moet beschermen! Door voldoende antioxidanten te eten en ook veel goede  vetten, is je huid ook goed van binnenuit beschermd  tegen (alle) invloeden van buitenaf. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste hoeveelheden binnenkrijgt? Neem dan SkinProtect en SkinBalance in. Dit zijn supplementen die exact afgestemd zijn op de behoeften van je huid.

Advies nodig? Laat je informeren door onze huidcoaches!