Bindweefselmassage

Over de bindweefselmassage heb je misschien al vaker gelezen. Het is onze meest geboekte behandeling en dat is niet voor niets!

Je huid naar de sportschool

Wij zeggen weleens dat een bindweefselmassage net fitness voor de huid is. Een hele behandeling is een workout! Door de huidcellen aan het werk te zetten komt je huid in een betere conditie, net zoals je lichaam in een betere conditie komt door te sporten. Wat gebeurt er eigenlijk met je huid tijdens een bindweefselmassage? Het bindweefsel is weefsel dat verbindt. Het verbindt de huid aan de spieren die eronder liggen, anders zou onze huid los om ons lichaam flubberen. Het bindweefsel is een levende huidlaag, dat wil zeggen, dat er bloedvaatjes doorheen stromen en de cellen leven. Dit in tegenstelling tot de bovenste lagen van de opperhuid waar de huidcellen zijn afgestorven. Naarmate we ouder worden neemt de doorbloeding in de huid af en daarmee ook het vermogen voor de huid om zuurstof en voedingsstoffen op te nemen. De huidconditie gaat achteruit. Dat zie je, want dan verschijnen de rimpeltjes, wordt je huid slapper en verliest je huid volume. Door te sporten; de bindweefselmassage, zorg je ervoor dat alle cellen geactiveerd worden. Hierdoor zijn de huidcellen wél in staat om genoeg zuurstof en voedingsstoffen op te nemen. Het resultaat: een gezonde, frisse huid!

Workout!

Hoe krijg je nou een stevigere huid van de bindweefselmassage? Ik ga het je uitleggen, weer aan de hand van sporten. Wanneer je helemaal niet sport heb je nog steeds spieren die werken. Je kunt lopen, een klein stukje rennen, eten, tanden poetsen etc. Genoeg spieren om je dagelijkse bezigheden uit te voeren. Wanneer je gaat sporten en je traint je spieren, dan bouw je meer spierweefsel op. Spierballen. En ‘ineens’ kun je 100 kg tillen of een marathon lopen. Eerst kon je dit niet, maar door het trainen kan je lichaam het wel. Hetzelfde geldt voor je huid. Je huid is er altijd. Het heeft een beschermende functie en ook al doe je geen behandelingen, je huid functioneert prima voor de basisfunctie: beschermen. Wil je dat je huid steviger wordt, dan moet je dus gaan trainen. En dan bedoel ik: bindweefselmassage! Door de activerende werking op de aanmaak van cellen, wordt er meer collageen opgebouwd en krijg je dus ‘meer huid’. Wat de spierballen van je lichaam zijn, is dan het bindweefsel van je huid.

Pijnlijk?

Een beetje Workout kost je natuurlijk best wel wat zweet. Ook een bindweefselmassage is lekker intensief. Maar al te vaak hoor ik negatieve berichten dat een bindweefselmassage pijnlijk is. Gelukkig is dat bij ons niet het geval! Wij werken namelijk volgens de hannah methode en dàt is de originele variant. De pijnlijke massages zijn vaak copycats en afkomstig uit de fysiotherapie. Gelukkig is de hannah bindweefselmassage NIET pijnlijk en zelfs aangenaam om te ondergaan ( een van onze vereisten!)

Boeken

Wil je een bindweefselmassage boeken? Dat kan heel gemakkelijk in onze online agenda! Klik hier om te boeken.

Ben je nieuw bij Beautiful Balance? Kies dan voor de Meet & Treat. Deze is inclusief bindweefselmassage. Ben je vaker geweest? Kies dan voor 60 of 75 min.