Bindweefselmassage, bootcamp voor je huid

De bindweefselmassage, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is bij ons de meest geboekte behandeling en er wordt steeds vaker over geschreven. Maar wat is het nou precies en wat doet het voor je huid. Lees in deze blog waarom je de bindweefselmassage ervaren moet hebben!

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is ‘weefsel dat verbindt’. Je huid zit namelijk niet los om ons lichaam heen, dan zou het alleen maar om ons heen flapperen, maar zit met weefsel aan de spieren vast. Dit weefsel dat verbindt noemen we bindweefsel. Zowel in de middelste huidlaag, de lederhuid, als de onderhuid, het onderhuidsbindweefsel of subcutis, komen de vezels voor die de stevigheid van de huid bepalen. Dit zijn collageen voor de stevigheid, elastine voor de elasticiteit en hyaluronzuur voor volume. Om het niet al te ingewikkeld te maken zal ik alle andere stofjes even niet noemen 🙂

Wat doet een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een massage van de cellen in die diepere huidlagen. Door bepaalde rek en trek bewegingen te maken, worden de cellen geactiveerd die collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaken. Die maken dus nieuw bindweefsel. Naarmate we ouder worden neemt de productie hiervan namelijk af. Dat merk je, want je huid wordt slapper en er ontstaan rimpels. Door dus regelmatig een bindweefselmassage te ondergaan, blijf je de activiteit in de huid op peil houden en zal je huid veel minder snel verouderen.

Hoe vaak mag het?

Dit is afhankelijk van het doel met je huid. Wil je een goede huidconditie behouden, dan is een keer in de vier tot zes weken voldoende. Dat noemen we onderhoud. Wil je echt huidconditie opbouwen, dan moet je net als bij het opbouwen van lichamelijke conditie, wat vaker komen. Een keer in de week voor (minimaal) zes keer is dan een mooie boost voor de huid. Dat werkt eigenlijk net als een bootcamp. Je huid wordt echt even lekker wakker geschud en aan het werk gezet!

Doet een bindweefselmassage pijn?

Dit is een vraag die ik heel veel krijg en dat komt omdat er, helaas, heel veel copy cat massages uitgevoerd worden. hannah is de grondlegger van de bindweefselmassage voor het gezicht in Nederland en is de enige echte! En deze massage doet geen pijn! Wel merk je dat het een stevige massage is, maar het blijft toch aangenaam. Alleen met de juist uitgevoerde massagegrepen krijg je het gewenste effect. Bij bindweefselmassage gaat het er niet om dat de grepen hard uitgevoerd worden, maar het gaat erom dat de grepen op de juiste manier én in de juiste huidlaag uitgevoerd worden. Bij hele harde massages zit je al gauw een laag te diep en heb je geen lange termijn effect!

Wist je dat wij ieder jaar opnieuw moeten laten zien dat wij de massagetechnieken nog in de vingers hebben en een examen moeten afleggen? Dit is uniek in de hele cosmetica branche!

Hier zie je een leuk animatiefilmpje over de bindweefselmassage: