Bindweefselmassage in het gezicht, waar moet je op letten

Er zijn verschillende soorten bindweefselmassage’s op de beauty-markt. De een belooft nog meer dan de ander. Omdat bindweefselmassage onze favoriete manier van behandelen is, en dit ook onze meest geboekte behandeling is, schrijf ik hier een blog over waar je op moet letten als je een bindweefselmassage wilt ondergaan.

Je hebt er vast wel eens over gelezen of iemand over horen vertellen: bindweefselmassage. Het is op dit moment een van de meest populaire behandelingen in de schoonheidssalon en dat is niet voor niets. Echter, zie en hoor ik om mij heen ook technieken voorbij komen waarvan ik echt even over mijn kruintje moet krabben.

Zo hebben wij al veel klanten in de stoel gehad die eerder een bindweefselmassage ondergingen waarbij de massage pijn deed. Vaak ook horen we dat de eerste reactie van mensen is bij het woord bindweefselmassage: dat doet pijn, hè?!?

Dit zijn reacties bij bindweefselmassages die niet van hannah zijn 😉 Hoe dat komt?

Toen ik een aantal jaar geleden me verder wilde specialiseren in huidverbeterende technieken, was het leren van de bindweefselmassage een van de eerste dingen die ik wilde leren. Omdat ik iemand ben die van te voren al het naadje van de kous wil weten, ben ik me gaan verdiepen in de verschillende opleidingsmogelijkheden. De geschiedenis leert echter dat Hannah Hakze de founder is van bindweefselmassage is het gezicht. Dáár moest ik dus mijn opleiding volgen. De technieken van de hannah bindweefselmassage zijn afgestemd op de huid en de structuur van je gezicht. Alle andere technieken zijn dat niet, die zijn copy-paste uit de fysiotherapie gekomen en niet aangepast aan het gezicht.

Heel hard

Wat ik de laatste tijd ook vaak voorbij hoor komen: hele harde massages. Dan vraag ik me af: waarom? Als je weet hoe de huid werkt, dan weet je ook dat het geen zin heeft om heel hard te masseren in het gezicht. Wat we willen is de cellen die collageen aanmaken, de fibroblasten, te activeren. Dit doe je door de massage techniek op de juiste manier toe te passen, niet door deze heel hard toe te passen. Wat er gebeurd als je heel hard masseert? Dan komen er stoffen vrij die voor zwelling zorgen en natuurlijk zie je er dan wat strakker uit; je gezicht is immers ‘opgezwollen’.  Maar de juiste cellen zijn niet geactiveerd. Geen collageen aanmaak dus! Wanneer je te hard masseert zit je ook al gauw te diep, en dat terwijl de fibroblasten in de middelste huidlaag zitten! Ik zeg ook altijd maar zo: je kunt ook een uurtje gaan boksen, dan heb je hetzelfde effect als zo’n harde massage: zwelling!

Een goede bindweefselmassage is de perfecte combinatie tussen effectiviteit en ontspanning.Stevig, maar niet pijnlijk!