Ik moet een jaar  of 16 zijn geweest toen ik voor het eerst over de bindweefselmassage hoorde. Ik volgde de opleiding tot schoonheidsspecialist en om extra studiepunten te behalen, mocht je een bezoek brengen aan de vakbeurs. Vol interesse keek ik hoe Hannah Hakze en haar medewerkers een (voor die tijd) nog al stevige manier van aanpak hadden. Sindsdien is mijn interesse in de bindweefselmassage aangewakkerd en heeft me niet meer losgelaten. Geen wonder dus dat nu, jaren later, de bindweefselmassage de meest uitgevoerde behandeling is bij Beautiful Balance!

huidWat is bindweefsel?

De naam zegt het al: weefsel dat verbindt. De huid zit niet los om de spieren heen, maar zit natuurlijk vast. In de diepere huidlagen bevinden zich cellen die o.a. collageen en elastine aanmaken voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de activiteit van deze cellen af en verslapt de huid. Wanneer we dus die cellen wakker schudden, prikkelen en aan het werk zetten, kunnen we de productie van collageen en elastine actief houden en een flinke handrem op huidveroudering zetten. En hier komt de bindweefselmassage om de hoek kijken!

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is een intensieve vorm van massage van die diepere huidlagen om de cellen die daar zitten te prikkelen en te activeren. Je kunt dit vergelijken met wat fitness voor je lichaam doet, maar dan voor de huid. Hannah Hakze, founder van mijn favoriete huidverbeteringsmerk hannah, is de bedenker en uitwerker van de bindweefselmassage voor het gezicht. Ze heeft het zelfs wetenschappelijk laten testen door Prof. Dr. H.A.M. Neumann en geoctrooieerd. Had men het vroeger, in de tijd dat ik 16 was en naar haar stond te kijken op de beurs, nog over huidverschuivingen (wat in die tijd echt een no go was, je kon er zelfs op zakken voor je examen) nu wordt de bindweefselmassage in adem genoemd met huidverbetering. Door de jaren heen heeft het zich ontwikkeld als hét natuurlijke antwoord op plastische chirurgie en inspuitingen.

DSC_0073Enkele voordelen van de bindweefselmassage op een rij:

  • verstevigt de huid, door het activeren van de fibroblasten in de diepere huidlagen die o.a. collageen en elastine aanmaken
  • stimuleert de doorbloeding. Huidcellen hebben voedingstoffen en zuurstof uit het bloed nodig om goed te functioneren
  • verbetert de huidstructuur
  • reductie van blokkades, een rimpel is in feite een verkleving. Door deze los te masseren kunnen rimpels verminderen
  • betere opname van werkstoffen uit de hannah producten
  • verbetering van de algehele huidconditie

Is een bindweefselmassage pijnlijk? Nee, de originele hannah bindweefselmassage is absoluut niet pijnlijk. Wel stevig, maar het blijft aangenaam!

Goed voor jou

Een bindweefselmassage is voor iedereen geschikt. Jong, oud, wel of geen huidproblemen… Maar er is wel een waarschuwing: eenmaal een bindweefselmassage ondergaan, dan wil je nooit meer anders! 😉

Beauty groet, Eva Gundlach.