Botox of bindweefselmassage?

Vorige week was in het tv programma Keuringsdienst van waarde een heel item over botox. Niet alleen werd er gesproken over wat het doet, maar ook vooral over wat erin zit en hoe het gemaakt wordt. Het blijkt dat niet iedereen weet wat er in zit, en wat je dus eigenlijk in je gezicht laat spuiten.

Naar aanleiding van dit soort programma’s krijg ik altijd veel vragen van klanten die willen weten wat ik ervan vind, hoe ik erover denk en hoe botox werkt en wat het verschil is met mijn manier van werken.

Botox

Botox is een afkorting van Botuline Toxine en is een gif dat door bacteriën geproduceerd wordt. Het is een zeer krachtig gif. Het

Botox of bindweefselmassage
Botox of bindweefselmassage

wordt, sterk verdund, in de spieren gespoten waar het ervoor zorgt dat er geen seintje meer gegeven kan worden tussen de zenuwen en de spieren. Hierdoor kan je spier niet meer samentrekken en dus geen rimpeltjes meer veroorzaken. Botox wordt niet alleen gebruikt in de ‘anti-rimpel’ industrie, maar wordt ook al langere tijd gebruikt om spierspasmen tegen te gaan.

Wanneer je botox in laat spuiten om rimpels tegen te gaan, moet je regelmatig ‘op herhaling’ omdat het op een gegeven moment uitgewerkt raakt.

Net als bij alle ingrepen zijn er ook aan het inspuiten met botox risico’s verbonden. Zo is het mogelijk dat er een infectie ontstaat, kan er teveel botox ingespoten worden en kun je last krijgen van hoofdpijn. Uiteraard moet je kiezen voor een kundig arts!

Natuurlijke huidverjonging

Mijn manier van werken gaat uit van de kracht van huidcellen. Huidcellen weten precies wat hun functie is en wat ze moeten doen. Wanneer je ervoor zorgt dat je huidcellen dát krijgen wat ze nodig hebben, kun je ervoor zorgen dat je huid zolang mogelijk jong en gezond blijft.

Zo heeft je huid bouwstoffen, voedingsstoffen en zuurstof nodig en moet het de mogelijkheid hebben om afvalstoffen af te voeren. Hiervoor is een goede doorbloeding in je huid essentieel. Iets dat door botox wordt belemmerd! Door middel van stimulerende technieken activeren we de celdeling en de collageenproductie, waardoor de huid haar volume blijft behouden en rimpels op een natuurlijke manier aangepakt worden.

Botox of bindweefselmassage
Botox of bindweefselmassage

Goede behandeltechnieken tegen rimpels zijn bindweefselmassage, rimpel reductie therapie en dermatude metatherapie. Wanneer we deze technieken combineren met collageen licht om energie aan de huidcellen te geven, goede producten voor de nodige werkstoffen en nutricosmetics voor de bouwstoffen van binnenuit, krijgen we fantastische resultaten! En dat alles op een natuurlijke manier, zonder inspuitingen.

Bovendien behoud je op deze manier je eigen gezichtsuitdrukking!