Carboxytherapie, wat is dat?

Carboxytherapie, het klinkt apart. En eigenlijk is dat het ook! Het is een behandeling die er voor zorgt dat je huid enorm wordt opgepept. Hoe dit in zijn werk gaat lees je in deze blog.

CO2

CO2, ofwel kooldioxide, is een gas dat we uitademen. We ademen zuurstof in, dit wordt vervoerd naar alle cellen waar het nodig voor allerlei celprocessen. Verbruikt zuurstof, kooldioxide dus, wordt via de aderen opgenomen en weer naar de longen vervoerd, alwaar we het weer uitademen. De bomen en planten doen dit proces omgekeerd, zodat wij weer zuurstof hebben om in te ademen.

Maar hoe maken we daar dan een behandeling van voor een mooiere huid?

Dat ga ik uitleggen!

Carboxytherapie masker

Tijdens een caboxytherapie behandeling wordt er een gel aangebracht met CO2. Hier overheen wordt een vliesmasker aangebracht. Zodra het vliesmasker de gel raakt, wordt de CO2 geactiveerd en komt het gas vrij. Omdat het vliesmasker erover zit, kan het niet in de lucht ontsnappen en zal het op de huid blijven. Hierdoor is er dus plaatselijk heel veel CO2 in de huid, waarop de huid ‘denkt’: “Dit is niet de bedoeling, hier is zuurstof nodig!” Het aandrukken van het vliesmasker geeft een soort SPA-rood effect: er komen allemaal bubbeltjes.

Er wordt dus plaatselijk heel veel zuurstof getransporteerd naar de huid. Zuurstof is ontzettend belangrijk. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij het omzetten van glucose in ATP. ATP staat voor AdenosineTriPhosfaat en is celenergie. Heel belangrijk, want zonder (voldoende) energie werkt je cel niet op maximale capaciteit. Naarmate je ouder wordt zul je merken dat je minder energie hebt. Dit voel je. En dat merk je aan je huid omdat deze slapper en doffer wordt en rimpeltjes krijgt.

Door dus plaatselijk heel veel zuurstof naar de huid te transporteren, kan je huid dus lekker veel energie vrijmaken om je celllen optimaal te laten werken.

Behandeling

Het Carboxytherapie masker is een extra toevoeging aan de behandeling. Het kan uitstekend gecombineerd worden met bijv. bindweefselmassage of rimpelreductie therapie. Het masker blijft 20-30 minuten op de huid voor een maximaal effect. Het bubbelen van het masker is een apart gevoel. Bij sommigen kan het een beetje gevoelig zijn, maar dan drukken we masker minder aan. Het mooiste effect krijg je met een paar behandelingen achtereen.

De effecten

Dan is het nu tijd om de effecten uit te lichten, want daar doen we het natuurlijk voor. Komt ie:

Je krijgt een stralende huid, donkere kringen verminderen, rimpeltjes verminderen, de huid wordt steviger, acne wordt verminderd, littekentjes vervagen, de biologische leeftijd van je huid wordt teruggedraaid. Mooi lijstje hè?!? Wij zijn dan ook erg blij met deze toevoeging in ons behandelmenu!

Meer weten? Neem contact met ons op: 010-2730609