We willen alleemaal ouder worden, maar er niet oud uitzien. Gelukkig is er heel veel wat we kunnen doen om het verouderingsproces te vertragen. Dit noemen we epigenetica. Het ‘aan’ of ‘uit’, of ‘harder’ of ‘zachter’ zetten van de genen door gezonde voeding of leefstijl. Een heel interessant onderwerp, al zeg ik het zelf. Ik besteed dan ook veel tijd aan het leren over dit onderwerp en lees de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Deze kan ik dan weer vertalen naar een mooi resultaat voor jullie!

Collageen

Collageen is een eiwit dat in het hele lichaam voorkomt. Collageen is het eiwit dat in de lederhuid (de levende huidlaag) dat voor stevigheid en volume van de huid zorgt. Het wordt aangemaakt door cellen die fibroblasten heten. Wanneer je ouder wordt, neemt de aanmaak van collageen af, wordt de fibroblast wat langzamer of sukkelt zelfs in slaap, is de kwaliteit van de nieuw aangemaakte collageen minder en breekt bestaand collageen af. Het resultaat: een verslapte huid met rimpels.

Gelukkig is er heel veel dat je zelf kunt doen. Natuurlijk is een goede huidverzorging essentieel. Zorg voor producten met ingrediënten die collageen aanmaak activeren. Perfect hiervoor is de Power Serum en de Nimni cream. (onze favorieten voor een stevigere huid!) Goede behandelingen zorgen ervoor dat de fibroblasten geprikkeld worden en harder en beter gaan werken. Maar er is nog iets dat je kunt doen voor een stevige huid: collageen innemen.

Collageen innemen

Het innemen van collageen adviseren wij al meer dan 10 jaar. Het zorgt er namelijk voor dat je huid kant en klare collageen tot zijn beschikking krijgt. Hiermee kan je huid meteen aan de slag. Wij werken altijd met viscollageen, omdat dit dezelfde moleculaire structuur heeft als jouw eigen, menselijke collageen. De moleculen passen daardoor op die van je eigen huid.

Het collageen dat waar wij mee werken is, kan ik wel zeggen, de beste versie die er op dit moment te verkrijgen is. Dit komt omdat er niet alleen veel viscollageen (van de beste kwaliteit) in zit, maar ook allerlei andere stoffen die helpen bij het opnemen van collageen in het lichaam. Hierdoor werkt het sneller en beter en krijg je er niet alleen een mooiere huid van, maar ook een gezonder lichaam.

Het innemen

Het innemen van het collageen is heel gemakkelijk. Het is een poeder (hierdoor kan de dosering zo hoog zijn, anders zou je tig pillen in moeten nemen) dat je oplost in water. Neem elke dag een schepje collageen en that’s it!

Super makkelijk en nog smakelijk ook!

Resultaat

Welk resultaat kun je ervan verwachten? Uiteraard is dat per persoon verschillend, omdat iedereen een andere conditie heeft bij het starten met het collageen in te nemen. Over het algemeen krijgen wij terug dat binnen een week de eerste dingen aan de huid op gaan vallen: gladder, zachter en egaler. Collageen aanmaken in de huid is wel een proces dat enkele maanden duurt. (daar kan ik helaas niets aan veranderen)

Collageen innemen is dus lange termijn strategie: gebruik het voor een wat langere tijd en je zult jezelf dankbaar zijn dat je dit hebt gedaan. Na enkele maanden is je huid namelijk voller, steviger, zijn fijne lijntjes van binnenuit opgevuld en heb je de handrem op huidveroudering gezet. Fijne bijkomstigheid: ook cellulite wordt minder!

Wil jij weten of en hoeveel collageen jij zou moeten innemen? Kom dan langs en vul de collageen check in!