Collageen lichttherapie

Collageen lichttherapie is niet meer weg te denken uit ons HuidCenter en is een vast onderdeel van onze huidverjongende behandelingen. Hoe deze fantastische methode werkt lees je in deze blog!

Collageen licht

Om uit te leggen hoe collageen licht werkt, moet er even een technisch verhaaltje komen. Ik zal proberen het zo makkelijk mogelijk te omschrijven.

Licht bestaat uit verschillende soorten stralen. Het zichtbare licht laat ons alle kleuren zien. Maar er is ook straling die je niet ziet. UV-straling bijvoorbeeld. Is er wel, zie je niet, maar als je te lang in de zon zit ben je verbrand. Warmte zie je ook niet, maar is er wel. De energie die in straling zit worden ook wel photonen genoemd.

Collageen licht zit in het rode spectrum van het licht, dichtbij het energie spectrum en het infrarood. De huid kan straling opnemen. In de huidcellen zitten een soort van ‘antennes’ die dit op kunnen pikken. In het geval van collageen licht, kunnen de huidcellen het rode licht oppikken en dit activeert de cellen in de diepere huidlagen tot het aanmaken van collageen.

Het mooie van onze collageen lamp is dat er ook een stukje van het energielichtspectrum in zit. In elke cel zitten energiecentrales, de mitochondriën. Via de voeding krijgen deze energiecentrales energie, maar door de energie photonen uit het licht, kunnen deze ook van buitenaf  via de huid in de huidcellen komen. De huidcellen worden dus niet alleen via het rode licht geactiveerd, maar krijgen ook direct meer energie om hun opdracht, meer collageenaanmaak, uit te voeren.

Doordat er ook nog wat infrarood licht uit onze collageenlamp  komt, stimuleert dit ook de doorbloeding in de huid. En misschien weet je inmiddels al wat het belang van een goede doorbloeding in de huid is. Hoe beter de doorbloeding, hoe beter de zuurstof en voedingsstoffen opname!

Een sessie onder de collageen lamp is bijzonder aangenaam. Het is net alsof je onder de zon ligt. Denk er een palmenstrand bij en je waant jezelf op een tropisch eiland!

Uiteraard kun je niet verbranden van  het collageenlicht, omdat er geen UV-straling in het licht zit.

Wat is het resultaat

Naast een buitengewoon ontspannende ervaring, geeft een sessie onder de collageenlamp de huid meer volume, het vochtgehalte van de huid wordt verbeterd en de collageenaanmaak wordt geactiveerd. Een echt huidverjongende behandeling dus!