Ja, het is zover: we hebben het nieuwe merk Sckin Nutrition aan ons assortiment toegevoegd! Na maanden van testen, uitproberen, uitzoeken welke ingrediënten er in zitten en na het zien van de resultaten, zijn wij óm! En dit keer is het geen merk dat je op je huid moet aanbrengen, maar een supplementenlijn voor de huid!

De maker van deze fantastische supplementen volg ik al wat langer. Toen ik zag dat ze bezig was met het ontwikkelen van een eigen supplementenlijn voor de huid wist ik; dit moet ik in de gaten blijven houden. Toen ze een aal op de markt kwamen ben ik ze meteen gaan testen en al vrij snel merkte ik resultaat: mijn huid werd steviger, gladder, ik kreeg meer energie en mijn huid was minder droog.

Collageen om in te nemen

Een van de supplementen is de Collagen+, een collageen supplement in poedervorm om in te nemen. Het bevat maar liefst 6 gram viscollageen! En dat is een super hoge dosering, zodat je snel resultaat ziet. Het is belangrijk dat je viscollageen inneemt, omdat dit identiek is aan je eigen collageen. Het hoeft dan niet omgezet te worden, waarbij belangrijke stoffen teniet gaan.

Er zitten verder allerlei hele fijne stofjes in zoals aminozuren, MSM, hyaluronzuur, antioxidaten, spijsverteringsenzymen (want boven de 40 neemt dit ook af en kan je minder goed voedingsstoffen opnemen) en verschillende ondersteunende vitamines en mineralen.

Omdat collageen werkelijk overal in je lichaam aanwezig is, zoals in de botten, pezen, organen én natuurlijk in je huid is het niet alleen heel goed voor je huid, maar voor je hele lijf!

De collagen+ werkt op alle lagen van de huid, voor volume (onderhuids bindweefsel), stevigheid (lederhuid) en bescherming (opperhuid).

Waarom een collageensupplement?

Naarmate we ouder worden neemt de aanmaak van collageen in onze huid af. Vanaf ongeveer je 25e is dit al zichtbaar in de vorm van de eerste fijne lijntjes, bijvoorbeeld onder de ogen. Je collageen neemt vervolgens 1% per jaar af. Wil je hier wat aan doen, dan zul je een supplement moeten gaan slikken. In je dagelijkse voeding kun je ook wat aanpassingen doen, maar je krijgt gewoonweg niet voldoende binnen voor extra collageenaanmaak voor huidverjonging.

Door het innemen van een collageensupplement kun je het verlies van collageen gedeeltelijk terugdraaien en weer opbouwen naar hoe het was op een jongere leeftijd, om van daaruit het verouderingsproces veel trager te laten verlopen.

Gebruik

We hebben een speciale collageen checklist die je in kunt vullen en hier rolt een duidelijk advies uit over de dosering collageen. Omdat het een poeder is, is het heel gemakkelijk in gebruik. Je hoeft het alleen maar met water te mengen. De smaak is ook aangenaam! Ook mag je het aan een smoothie of sapje toevoegen.

Je neemt het elke dag in voor het mooiste effect. Afhankelijk van de startconditie van je huid zie je vaak al binnen een paar dagen het verschil. Dit wordt nog mooier naarmate je het langer gebruikt! Wij zijn na het testen zó enthousiast dat we het graag inzetten bij huidverjonging en onze behandelingen.

We hebben ook andere fantastisch supplementen voor je huid van Sckin Nutrition. Daar zal ik een volgende blog over schrijven!

Wil jij weten of je collageen nodig hebt en zo ja, hoeveel? Doe dan de collageen check in ons HuidCenter!