Collageen, wat is dat?

Wanneer we het over de huid en huidverjonging hebben, spreken we veel over collageen. Maar wat is collageen nou eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor een stevige huid? Je leest het in dit blog!

Collageen

Collageen is een eiwit. Het bevindt zich in de diepere, levende huidlaag; de lederhuid. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid. Speciale cellen, de fibroblasten maken deze eiwitten. Het vormt een netwerk dat ervoor zorgt dat de huid z’n vorm behoudt, stevig blijft en kan herstellen na schade (wondgenezing)

Wanneer we ouder worden, gaat alles wat moeizamer. Zo ook het aanmaken van collageen. Kijk maar eens naar het verschil

collageen wat is dat
collageen wat is dat

tussen de wangen van een kind en een ouder iemand. In de huid van een kind zit heel veel collageen. (en daar knijpen we graag even in 😉 )

Zo ergens tussen je 20e en 25e levensjaar begint het verouderingsproces en neemt de productie van collageen af. Dit merk je nog niet direct, maar zo rond je 30e kunnen de eerste rimpeltjes zich gaan vertonen. Hoe eerder je er dus bij bent,hoe beter! Maar, het voordeel van een huid is, dat een huid geprogrammeerd is op herstel. Er is altijd verbetering mogelijk, als je maar weet hoe!

Collageen aanmaken

Zoals gezegd maken de fibroblasten in de lederhuid collageen aan. Dat doet die cel sowieso, alleen de snelheid en kwaliteit neemt in de loop der jaren af. De bedoeling is dus die cel beter te laten werken én betere collageenvezels te laten maken maken. en dat doe je zo:

Voeding: voeding is heel belangrijk. De fibroblasten bouwen eiwitten, maar dan moeten ze wel de bouwstoffen krijgen om te bouwen. Dat is je voeding. Hoe eiwitrijker hoe beter. Echter, naarmate je ouder wordt, kan je huid wel een beetje hulp gebruiken en kun je hiervoor speciale huidsupplementen innemen. Deze zijn speciaal afgestemd op de behoeften van je huid en geven je

collageen wat is dat
collageen wat is dat

huid (bijna) hapklare stukjes collageen.

Stimuleren: Wanneer je je fibroblasten goed te eten hebt gegeven, kun je ze actiever maken. Dit kun je doen met bijvoorbeeld het stimuleren van de doorbloeding in je huid, en bindweefselmassages. Bindweefselmassages activeren de fibroblasten en zorgen zo voor een betere werking.

Energie: alles is energie, wordt er wel eens gezegd. Dat geldt ook voor je huid. De cellen in je huid hebben ook voldoende energie nodig om goed te kunnen functioneren. Als je voldoende bouwstoffen in je huid hebt, de fibroblasten aan het werk hebt gezet, maar de cellen hebben geen voldoende energie, dan gaat het ‘em ook niet worden, althans, niet optimaal. Wanneer je zelf blaakt van de energie krijg je ook meer gedaan. Je huidcellen van voldoende energie voorzien doe je met behandelingen zoals de Softlight laser en de Collageen Booster. Fantastische apparaten met fantastische resultaten. En dat alles puur natuur!

Combineren

Voor een optimaal verjongend effect is het belangrijk deze factoren in de juiste volgorde met elkaar te combineren. Echter, dit is per persoon verschillend. Iedereen heeft een andere huidconditie. Daarom is een op maat plan van aanpak ook belangrijk.

Wil je weten wat jouw plan van aanpak zou zijn? Maak dan een afspraak voor een huidconsult!: 010-2730609