Tijdens de intakes die we doen horen we veel dezelfde ‘huidzonden’ voorbij komen. Daarom schrijf ik nu deze blog met de 7 huidzonden die wij vaak voorbij horen komen. Niet bedoelt als kritiek, maar wanneer je er een bij jezelf herkent, kun je er iets veranderen en zo een mooiere huid krijgen en behouden! Ben je er klaar voor? Daar gaan we!

  1. Geen SPF gebruiken. Dat je een zonnecrème op moet doen als je op vakantie gaat, dat weten de meesten gelukkig wel. Maar wil je je huid zo lang mogelijk jong en gezond houden, dan is dagelijks eens SPF een must! UV-straling is er namelijk het hele jaar door en de UV-A straling die ook in de winter aanwezig is, zorgt voor het sneller verouderen van je huid. Dagelijks smeren dus!
  2. ’s Avonds je huid niet reinigen. Deze doet me altijd een beetje pijn als ik dit hoor. Geen tijd/zin/moe/vergeten, ik hoor het allemaal voorbij komen. Maar je huid veroudert sneller als je deze niet reinigt! Dit komt omdat er in de loop van de dag heel veel vuil op de huid komt. Denk aan uitlaatgassen, fijnstof (zéker hier in het Rijnmondgebied!) bacteriën, misschien make-up. Dat moet er gewoon af. Je kunt ook een gevoelige en geïrriteerde huid krijgen als je dit niet goed eraf haalt. Buiten dat is je huid ’s nachts het actiefst en herstelt beschadigde huidcellen en maakt nieuw collageen aan. Dit kan alleen als je huid geen vuillaagje meer heeft en je je huid hebt voorzien van goede werkstoffen waar je huid wat aan heeft.
  3. Zomaar wat smeren. Hoewel het natuurlijk hartstikke goed is dat je wat voor je huid doet, is het niet verstandig om zomaar iets op je huid te smeren. Omdat het in de aanbieding was, je vriendin het ook gebruikt, of omdat een dame achter een toonbank het aanbevolen heeft. Laat je huid meten, laat speciale huidfoto’s maken zodat je in je huid kunt kijken en de producten helemaal afgestemd kunnen worden op je huidconditie. Daarnaast is het belangrijk dat je uitgelegd krijgt hoe je de producten moet gebruiken. Want het op de juiste manier gebruiken van je producten is een must voor de goede werking ervan. Hou je dan ook aan de geadviseerde manier!
  4. Te veel in je gezicht wrijven. Regelmatig zie ik het: iemand zit tegenover me voor de intake en wrijft enorm hard in haar gezicht. Hoewel dit natuurlijk een gewoonte is geworden, is het mijn advies om hier echt op te gaan letten! Doordat je zo hard in je gezicht (of in je ogen!) wrijft, wrijf je de rimpels er zo in! Niet verwonderlijk dat dit vaak vrouwen zijn die zich storen aan de rimpels in hun gezicht. Tip: probeer hier echt op te letten!
  5. Te weinig slaap. Hoewel je er soms niet altijd wat aan kan doen, is te weinig slaap funest voor je huid. In rust gaat je huid namelijk in de herstelmodus en wanneer je te weinig slaapt, herstelt je huid ook minder. Probeer voor 23.00 uur op bed te liggen, want wanneer je slaapt tussen 23.00 uur en 01.00 uur, dan is je huid in optimale herstel-stand en heb je het meeste profijt van de rust en je producten!
  6. Roken. Hoewel ik niet de aangewezen persoon ben om tegen je te zeggen dat je moet stoppen met roken, vind ik altijd wel dat je moet weten wat roken met je huid doet. Roken breekt vitamine C af in het lichaam. En laat vitamine C nou net een hele belangrijke vitamine zijn die nodig is bij het aanmaken van collageen. Niet voor niets hebben rokers veel rimpels! Naast dat collageen afgebroken wordt, neemt de doorbloeding in de huid af door het nicotine. En als je al wat langer mijn blogs leest weet je waarschijnlijk hoe belangrijk een goede doorbloeding is in de huid. Via de allerkleinste haarvaatjes in de huid krijgt je huid namelijk zuurstof en andere voedingsstoffen en kunnen afvalstoffen afgevoerd worden. Nicotine laat deze vaatjes vernauwen, waardoor je huid minder zuurstof krijgt. Vandaar dat mensen die roken zo’n grauwe huid hebben. Huidverjongende behandelingen hebben minder effect. Daarom adviseren we om altijd extra vitamine C in te nemen als je rookt!
  7. Geen huidsupplementen gebruiken. Hoewel nog veel mensen nog niet weten van speciale supplementen voor je huid, zet ik hem er toch maar tussen. Omdat het gebruik van huidsupplementen je huid ENORM gaat verbeteren! Iedereen die een gezonde huid willen hebben en behouden zou minimaal een collageen supplement en een omega moeten nemen. De nieuwe supplementen van ScKIN nutrion bevatten alles wat je huid nodig heeft en is heel gemakkelijk om in te nemen. We hebben een speciale test die je in kunt vullen zodat je precies weet hoeveel je nodig hebt. Wel zo handig!

Ik ben benieuwd, maak jij je ‘schuldig’ aan een van deze huidzonden?