De invloed van zon op rimpels

Wil je je huid verjongen en wil je rimpeltjes aanpakken? Dan is er zeker iets dat je moet weten over je huid en de zon. Niet voor niets wordt de zon gezien als de nummer een oorzaak (vroegtijdige) huidveroudering. Ikzelf vind niet dat je de zon de schuld moet geven, maar vooral jezelf, als je niet goed met je huid in de zon omgaat, maar dat terzijde 😉 Dat het verkeerd omgaan met je huid in de zon consequenties kan hebben, daar ga ik je meer over vertellen.

De invloed van zon op je huid

We weten het allemaal: alles waar ’te’ voor staat is niet goed voor je. Wanneer je te vaak en te veel in de zon zit/loopt/fietst/ligt of rijdt, dan gaat dat op den duur schade geven aan het DNA in de huidcellen. Deze cumulatieve schade zorgt ervoor dat dit op een gegeven moment ook zichtbaar gaat worden in je huid. Je krijgt pigmentvlekken, rimpels en huidverslapping. Te veel zonlicht tast onder andere het collageen en de elastine in de huid aan. Deze vezels raken beschadigt en worden afgebroken omdat ze nutteloos zijn geworden. Net als een elastiekje dat je in de zon hebt laten liggen, brokkelt het elastine in je huid af. Het gevolg: rimpels!

Wat te doen?

Heel belangrijk wanneer je je huid zo lang mogelijk jong en stralend wil houden is je huid goed te beschermen. Wij adviseren om het hele jaar door een SPF te gebruiken die je huid beschermt tegen te veel UV-stralen. Hierdoor kun je veel schade aan je huidcellen voorkomen. Gebruik ook zeker in de zomer een goede crème met werkstoffen als peptiden die je huid activeren om nieuwe cellen aan te maken. Ook wanneer je veel zweet in de zomer; kies dan voor een luchtige crème of gel (écht, pre sun van Juliette Armand is hier pérfect voor!)

Behandelingen in de zomer

Hoewel we in de zomer geen heftige behandelingen doen met de huid in verband met in tact houden van de beschermlaag van de huid, is het absoluut mogelijk om aan huidverjonging te werken in de zomer! Denk aan de behandeling met de soft light, de zomerpeeling en natuurlijk de bindweefselmassage zijn allemaal behandelingen die je gewoon kunt ondergaan in de zomer en die je huid in topconditie houden!