Dermatude behandeling tegen huidveroudering

In de strijd tegen huidveroudering is er een groot aantal mogelijkheden  om je huid te laten behandelen. In mijn ogen is natuurlijke huidverjonging een manier om je huid aan het werk te zetten en de tand des tijds terug te draaien. Het voordeel van natuurlijke huidverjonging is, dat je je eigen huid aan het werk zet harder en beter te werken en je huid het zelf te laten doen. Zonder inspuitingen of ingrepen.

Een methode die daarin een rol kan spelen is Dermatude Metathrapie

Wat is het?

Dermatude is een behandeling die valt in de categorie ‘Mesotherapie’. Dit houdt in dat de behandeling werkt in de levende huidlaag, ook wel mesoderm genoemd. Door middel van ultrakleine prikjes in de huid, wordt de huid aangezet tot het aanmaken van collageen. Collageen is nodig voor de stevigheid van je huid.

Door met een steriele naaldmodule ultrafijne prikjes in de huid te maken, krijgt je huid het seintje: ‘beschadigd’ en gaat herstellen. Omdat de prikjes zó ontzettend klein zijn, valt het met die beschadigingen wel mee; binnen 15 minuten zijn de prikjes weer dicht.

Naast dat je huid de kleine microperforaties gaat herstellen, kunnen we ook direct hele goede werkstoffen diep in  de huid krijgen via die prikjes. Normaal gesproken is het heel lastig om goede werkstoffen diep in de huid te krijgen, maar met een klein prikje hebben we rechtstreeks toegang tot de diepere huidlagen. Voorwaarde is natuurlijk dat de werkstoffen van topkwaliteit zijn en ín de huid mogen komen. We kunnen hiermee je huid direct geven wat het nodig heeft om beter te functioneren.

Is dat pijnlijk?

Ondanks dat we met naaldjes werken, is de behandeling absoluut niet pijnlijk. Dat is een van de voorwaarden van mijn behandelingen: ze moeten werken én prettig zijn om te ondergaan!

Direct na de behandeling is de huid wat rood/roze, maar dit trekt in de loop van de dag weg. De volgende dag mag je weer make up dragen.

Resultaten

De beste resultaten krijgen we wanneer we in kuurverband werken. In het geval van Dermatude behandelingen ziet een kuur er als volgt uit:

De eerste vier behandelingen: een behandeling per week

de volgende vier behandelingen: om de week

Na een kuur van acht behandelingen heeft je huid een ware metamorfose ondergaan:

dermatude behandeling tegen huidveroudering
dermatude behandeling tegen huidveroudering
dermatude behandeling tegen huidveroudering
dermatude behandeling tegen huidveroudering