Dermatude Meta therapie

Je hebt deze behandeling misschien al eens voorbij zijn komen op onze site of in eerdere blogs. Dermatude Meta therapie. Maar wat is het nou voor behandeling en wat doet het voor je huid? Dat ga ik je vertellen in deze blog.

Wat is het

Meta therapie staat voor Medical Esthetical Tissue Activation therapie. Het activeert dus de huid. Door het hele fijne naaldjes kleine ‘gaatjes in de huid te prikken’ wordt de huid geactiveerd om te herstellen en gaat meer collageen aanmaken. Ik heb het expres tussen aanhalingstekens geschreven, omdat het echt om microgaatjes gaat. Het is met het blote oog niet te zien, het doet geen pijn en het gaat niet bloeden. Dit in tegenstelling tot veel andere needling technieken. Het klinkt dus wat enger dan dat het is!

Door gebruik te maken van het zelfherstellend vermogen van de huid, kunnen we de huid daadwerkelijk verjongen. Met de dermatude behandeling kunnen we op een milde manier, maximaal resultaat behalen.

Hoe werkt het

Door hele kleine (micro) gaatjes in de huid te prikken, wat snel en pijnloos gaat, krijgt de huid een seintje: beschadigd! Maar daadwerkelijke schade is het niet; doordat we heel oppervlakkig inde huid blijven, maar nèt door de opperhuid heen prikken, ondervindt je huid er geen schade van. Denk maar aan een schaafwondje. dat is ook oppervlakkig en geneest snel en zonder litteken. Zouden we dieper in de huid prikken, wat het geval is met veel andere needling technieken, dan prik je wel in de diepere huidlagen en dat kan wel schade geven aan je huid. Het is trouwens voor de aanmaak van collageen niet nodig om diep te prikken. Onderzoek heeft aangetoond dat het voor het aanmaken van collageen niet nodig is om diep te prikken, maar juist oppervlakkig in de huid.

Wat is het resultaat

Wat kun je verwachten van een Dermatude behandeling? Het is een intensieve, doch aangename behandeling. Na de behandeling is de huid wat rood. Dit is de bedoeling en een teken dat we goed hebben gewerkt. We willen immers dat de huid geactiveerd wordt! De roodheid houdt een paar uurtjes aan en trekt vanzelf weg.

De dag van de behandeling doe je verder niets meer met je huid. Deze heeft tijd nodig om te herstellen en dan moet je niet nog van alles met je huid gaan doen, of er producten op aanbrengen die misschien helemaal niet geschikt zijn. Ook mag je de dag van de behandeling niet zwemmen, in de sauna, in bad of sporten. Ook raden we af om met je handen aan je huid te zitten.

De volgende dag kun je alles weer doen!

Het herstel van de behandeling is snel. Het is dan wel een intensieve behandeling, het is geen agressieve behandeling.

Na een dag zie je al verschil; een vollere, verjongde huid! Het resultaat van een kuur is verbluffend!

Wil jij ook weten of Dermatude iets voor jou is? Neem vooral contact met ons op!