Detox voor je huid

Aan het begin van een nieuw jaar, net na de feestdagen, kan je huid wel een oppepper gebruiken. Het toverwoord hiervoor is: detox!

Wat is detoxen?

Detox wil zeggen: het verwijderen van afvalstoffen. Wellicht heb je  weleens gehoord over een detoxkuur voor je lichaam om bijvoorbeeld af te slanken. Meestal gebeurt dit door het drinken van gezonde sapjes voor een aantal dagen. Maar ook je huid kan soms wel een detox gebruiken. Als je huid er dof en grauw uitziet, of wanneer je last hebt van onzuiverheden dan is een detoxkuurtje voor je huid een echte aanrader.

Detox voor je huid, hoe moet dat?

Een detox voor je huid is makkelijker dan je denkt! Hier is namelijk een super product voor: de cleansing clay. Cleansing clay is een zuiverend kleimasker dat bestaat uit de natuurlijke kleisoorten bentoniet en kaoline. Deze kleisoorten zuiveren je huid en zorgen ervoor dat je huid superschoon wordt. Klei heeft namelijk een aantrekkingskracht op afvalstoffen. Dit werkt als volgt: de klei heeft negatief geladen ionen, afvalstoffen positief geladen ionen. Positief beweegt altijd naar negatief, dus de afvalstoffen zullen aangetrokken worden door de klei. heel gunstig, want hierdoor ontdoet je huid zich van afvalstoffen die door luchtvervuiling, make-up, zweet, bacteriën en de celdeling in en op je huid liggen.

Het toepassen van de cleansing clay is eenvoudig: na het reinigen van je gezicht breng je een laagje aanen laat dit 5-15 min. intrekken, afhankelijk van de hoeveelheid tijd ie je hebt. Het is erg gemakkelijk om deze stap toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Zo is het erg gemakkelijk om onder de douche te gebruiken en/of kun je het aanbrengen en in de tussentijd je tanden poetsen.

Wil je je huid een echte boost geven? Gebruik de cleansing clay dan een tot twee weken dagelijks om je huid echt goed schoon te krijgen. Daarna gebruik je het een tot twee keer per week. Een minikuurtje dus om mee te starten en daarna kun je het resultaat bijhouden.

Dus wil je met een stralende huid het nieuwe jaar in? Doe de detox!