Doffe huid na vakantie

Heerlijk hè?!? Vakantie. Even er tussenuit en genieten van zon, zee, strand, zwembad en elkaar. Ondanks dat je je huid wellicht gewoon goed verzorgd hebt in je vakantie, kan je huid er toch vaal en dof uitzien als je weer terug bent in Nederland. Daarom uitleg hoe dit komt én hoe je weer een stralende huid krijgt!

Je huid in de zomer

Als een natuurlijke reactie op meer zonlicht gaat de opperhuid, dat is het bovenste laagje van je huid, zich verdikken. Dit is heel gunstig, want dat heeft een beschermingsfactor van rond de 40! Het is daarom ook verstandig om midden in de zomer of vlak voordat je op vakantie geen intensieve peeling te doen, zoals een fruitzuurpeeling. Dit haalt namelijk een groot gedeelte van de dode huidlaag weg en hoewel dat natuurlijk helemaal de bedoeling is van een peeling, is dat in de zomer niet handig omdat je huid dan een veel mindere bescherming heeft.

Ga je op vakantie naar een lekker zonnige plek, dan wordt je opperhuid dus nog een beetje dikker. Dit zorgt er dus voor dat je huid er wat valer uit kan zien na een zonvakantie. Ook al heb je je huid goed verzorgd, het is na je vakantie dus tijd om je huid weer een boost te geven.

Zo kom je van je doffe huid af

Wanneer je weer terug bent in Nederland, dan kun je beginnen met een milde thuispeeling, zoals de enzymatic skin peeling. Deze peeling haalt een heel dun laagje aan dode huidcellen weg, waardoor je huid er weer frisser uit gaat zien.Bovendien kunnen dan je producten veel beter inwerken omdat de laag aan dode huidcellen minder is.

Heb je je huid een goede, maar milde peeling gegeven, dan is dit het juiste moment om een hydraterend masker aan te brengen. Je huid verliest veel vocht tijdens warme dagen, dus is het fijn om dit vocht weer aan te vullen. Omdat ik het persoonlijk zonde vind om een masker er na 15 minuten af te wassen, adviseer ik altijd om het masker ipv een nachtcrème aan te brengen. Doe dit een week en het vochtgehalte van je huid is weer helemaal op peil. En dat zie je! Je huid is weer stralend!

Peeling na de vakantie

Wil je je huid een échte boost geven, ga dan voor een intensievere peeling in de salon. Wij zijn gespecialiseerd in peelings en hebben super veilige peelings die ook in het zomerseizoen gegeven mogen worden. Deze peeling zorgt ervoor dat het bovenste

doffe huid na vakantie
doffe huid na vakantie

laagje aan dode huidcellen verwijderd wordt. Je gaat er heel licht van schilferen, afhankelijk van de hoeveelheid dode huidcellen die je hebt. Hierna heb je weer een huid als nieuw!