Iedereen heeft er wel eens last van: een doffe huid in het gezicht. Wat kun je er aan doen om weer een stralende huid te krijgen? Ik ga het je leren!

Hoe ontstaat een doffe huid?

Een doffe huid is vaak het gevolg van een opeenstapeling van te veel dode huidcellen. Normaal gesproken heeft je huid een ingenieus opschuifsysteem van huidcellen. Onderin de opperhuid zijn de huidcellen nog levend en vindt er een levendige uitwisseling van voedingsstoffen en zuurstof plaats. Omdat je opperhuid dagelijks aan heel veel prikkels en invloeden bloot staat, wordt deze elke maand compleet vervangen voor een nieuwe huid. De levende huidlaag schuift op naar boven, de cellen sterven langzaam af en uiteindelijk vallen de dode huidcellen vanzelf van je af. Door allerlei invloeden kunnen deze huidcellen te lang aan je huid blijven ‘plakken’.  Het gevolg: een doffe huid. Ook kunnen er bijvoorbeeld sneller mee-eters ontstaan, wat ook een grauwe waas kan geven.

Het antwoord hierop: peelen!

Peelen betekent letterlijk pellen. Het ‘afpellen’ van de huid. Een peeling is er in allerlei soorten en maten en vooral ook in verschillende sterktes. De sterke peelings zijn alleen voor professioneel gebruik. Zo gebruik ik graag fruitzuurpeelings, microdermabrasie en sinds kort natuurlijk ook de vitamine C en de Apple peel van HydroPeptide. Een losse behandeling kan vaak al wonderen doen voor een doffe huid, maar zelf kun je je huid ook regelmatig een peeling geven.

Favorieten

De enzymatic skin peeling van hannah is een hele milde peeling voor je huid, zónder korrel. Deze is voor iedere huid geschikt, zélfs de gevoelige huid. Wanneer je een doffe huid aan wilt pakken, kun je deze peeling rustig wat vaker toepassen in een korte periode. Bijvoorbeeld een week lang elke dag, of om de dag. Hierna is een of twee maal per week voldoende. Belangrijk is je huid na de peeling lekker te verwennen met een voedende crème. Deze mag je dan nét iets dikker aanbrengen dan je normaal zal doen.

De polish & plump  van HydroPeptide is ook een favoriete peeling. Deze bestaat uit twee producten: een product met een korrel, die het effect van microdermabrasie nabootst, en een peeling met fruitzuren en vitamine c. Deze breng je over de korrels aan. De plekken die extra aandacht verdienen, kun je extra intensief inmasseren. Wanneer je deze peeling van je huid afwast, heb je de gladste en zachtste huid ooit! (écht, dat moet je een keer voelen. Toen ik in de testfase zat met HydroPeptide ben ik als een blok voor deze peeling gevallen!)

Hier is een leuk filmpje van de polish & plump:

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=vVHLel4jWNw” rel=”no” theme=”light”]

Hydrateren en voeden.

Wanneer je je huid een peeling hebt gegeven is het belangrijk je huid goed te hydrateren en te voeden. Een stralende huid is een huid die geen vocht- en vettekort heeft. Goed smeren dus!