Doorbloeden van je huid

De doorbloeding van je huid is belangrijk voor de conditie van je huid. Je huid haalt immers haar voedingsstoffen via de bloedbaan naar de cellen. Maar hoe zorg je ervoor dat de doorbloeding van je huid optimaal is? Je leest het in deze blog.

Bloed is goed

Je huid is een levend orgaan, dat via een enorm groot bloedvat-netwerk voorzien wordt va voedingsstoffen en zuurstof. Je huid heeft zoveel bloedvaten omdat deze een zeer belangrijke rol spelen in de temperatuurregeling van het lichaam. Via de allerkleinste vaatjes, de capillairen genoemd, krijgen de huidcellen van de lederhuid hun voedingsstoffen en zuurstof aangeleverd en kunnen afvalstoffen afgevoerd worden. Hoe beter alles functioneert, hoe gezonder de huid. Maar naarmate we ouder worden, neemt het volume in de huid af, en ook de kwaliteit van de adertjes neemt af. Het gevolg: minder doorbloeding in de huid. En dat leidt tot een grauwe huid, rimpeltjes etc.

Doorbloeden

Nu je weet hoe belangrijk een goede doorbloeding in de huid is, kun je je misschien wel voorstellen dat het tijdelijk activeren van de doorbloeding goed is voor je huid. Door een speciale crème te gebruiken die de doorbloeding activeert, zorg je ervoor dat je huid heel veel voedingsstoffen en zuurstof op kan nemen en goed de afvalstoffen kwijt kan. Dit bevordert enorm de gezondheid van  de huidcellen en dat ga je merken; je huid wordt direct stralender!

Het klinkt een beetje eng en de eerste keer dat je je huid behandelt met de doorbloedingscrème kan best een beetje spannend zijn, maar eenmaal gewend wil je niet anders meer!

Na het reinigen en eventueel peelen van je huid, breng je een laagje doorbloedingscrème aan (cell active). Je wacht tot je huid lekker rood wordt en je kunt dit proces eventueel versnellen door een warme kompresdoek te gebruiken. Als het goed is wordt je huid goed rood. Dit gloeit en kan een beetje tintelen. Wanneer je huid lekker rood geworden is, kun je je crème aanbrengen. Dit zal nog beter opgenomen kunnen worden.

Wanneer de doorbloedingscrème goed zijn werk heeft gedaan, is je huid goed rood. Is je huid op sommige plekken niet zo rood, dan kun je hier bijvoorbeeld extra masseren. Hier zijn de huidlagen verkleefd en is de doorbloeding dus minder.

Kuurtje

De doorbloedingscrème begin je altijd als kuurtje: twee weken elke avond om je huid lekker wakker te schudden. Hierna kun je de doorbloedingscrème twee keer in de week gebruiken om je huidconditie op peil te houden.