Droge huid in de herfst herstellen

Brrr… wat is het ineens koud! Dat zijn we niet meer gewend, want na die mooie zomer is dit wel weer even omschakelen. Ook voor je huid! Tijdens de huidmetingen die we voorafgaand aan alle huidbehandelingen uitvoeren zien we het ook: zowel het vochtgehalte als het vetgehalte dalen drastisch. Om je huid een handje te helpen deze herfst volgen hier wat tips.

Eerst hydrateren

Door de drogere lucht neemt het vochtgehalte in je huid af. Dit merk je doordat je huid in de loop van de dag trekkerig aan gaat voelen. Het vochtgehalte krijg je op peil met het Vitamin Complex. Dit spray je op je huid, masseer je even in en vervolgens breng je je crème aan. Doordat je huid voldoende gehydrateerd is, neemt je huid de crème ook beter op.

Smeren, smeren, smeren

Als het kouder wordt trek je zelf een dikkere jas aan. Dit kun je ook voor je huid doen door een vollere crème te gebruiken. Door de vetten die in een crème zitten, wordt er een beschermend laagje over je huid gelegd, zodat het vocht niet te snel uit de huid kan ontsnappen.

Voor je huid geld: liever wat meer dunnere laagjes, dan in een keer een dikke laag. Door ook steeds vooraf te sprayen met het Vitamin Complex zal de crème veel beter opgenomen worden door de vitamines die erin zitten.

Doorbloeden

Je huid bouwt zich op van binnenuit met de voedingsstoffen die via de bloedbaan getransporteerd worden. Een goede doorbloeding is dus essentieel voor een gezonde huid. Niet alleen zorgt een goede doorbloeding voor voldoende vocht in de huid, ook zorgt het ervoor dat goede vetten, die je via je voeding binnen krijgt, in de huid worden afgegeven.

Met de Cell Active, een doorbloedingscrème, zorg je ervoor dat je tijdelijk de doorbloeding in je huid enorm laat toenemen. Je huid wordt er lekker rood van (en dat is ook helemaal de bedoeling!) Meer doorbloeding is meer vocht en meer vetten in de huid! Dus een kuurtje met de Cell Active zorgt echt voor een boost van je huid.

Peel it off

Een dikke laag dode huidcellen is niet bevorderlijk voor een gezonde huid. Daarom kunnen we in dit seizoen weer heerlijk los gaan met peelings. Deze verwijderen de overtollige dode huidcellen die je huid er dof en grauw uit laten zien en die het opnemen van de vetten uit je crème in de weg staan.

Een heerlijk product om mee te peelen is het Primum Elixer. Een peeling op basis van amandelzuur, mild voor de huid, maar super effectief. Zeker wanneer je het combineert met het Vitamin Complex en een goede crème. Dit product is in te zetten als kuur, of als wekelijkse peeling. Wil je weten wat voor jouw huid het beste is, dan maken we graag een plan van aanpak op maat.

Serum

Een extra boost voor de huid is een serum. Dit is op olie-basis en bevat veel werkstoffen. Ideaal in de herfst is het Skin Conditioner serum. Dit bevat Golden Seaweed dat het DNA helpt herstellen (perfect na de zomer!) en de huid voorziet van de broodnodige vetten.

Je kunt dit serum op twee manieren gebruiken: je kunt het na het reinigen van je huid aanbrengen, ná het sprayen, vóór je crème. Of je kunt twee druppels vermengen met je crème, zodat je crème wat voller wordt.

Behandeling

Tot slot nog een behandeling die perfect is in de herfst om je droge velletje te herstellen: ultrageluid. Door de trillingen van het ultrageluid-apparaat kunnen we herstellende werkstoffen diep in de huid krijgen en door de verbeterde doorbloeding heeft het een zeer huidverbeterend effect. Bovendien is het heerlijk ontspannen én lekker warm om te ondergaan!