Droge huid in de winter

We krijgen enorm veel vragen in ons HuidCenter over een droge winterhuid. Door de kou en de centrale verwarming zijn de meeste huidjes kurkdroog. Dit voelt trekkerig en oncomfortabel aan. De grote vraag is natuurlijk wat we hieraan kunnen doen.

Wanneer de temperatuur onder de 8 graden daalt, worden de talgkliertjes in de huid minder actief. Ze maken dan minder talg aan en de huid wordt droger. Omdat de huid minder vetten aanmaakt, kan het vocht inde huid ook minder vastgehouden worden. Tel daar nog de centrale verwarming, de blower in de auto en de grote temperatuursverschillen bij op en de droge winterhuid is compleet.

Wat kun je er aan doen?

Belangrijk is het vocht en het vet in de huid aan te vullen. Dus goed smeren en sprayen met het vitamin complex. Dit zorgt ervoor dat alle tekorten weer aangevuld worden. Soms is het fijner om wat vaker dunne laagjes op de huid aan te brengen, dan in een keer een dikke laag.

Ga je naar buiten en moet je door de kou? Doe je huid dan ook een extra ‘jas’ aan door een vollere crème aan te brengen. Een extra laagje Touch of Silk hier overheen zorgt voor extra bescherming tegen uitdrogen.

Vergeet ook niet je huid minimaal een keer per week goed te doorbloeden. Dit zorgt voor een extra boost.

Behandelingen

Natuurlijk kunnen we ook met behandelingen inspelen op de behoeften van de drogere huid. Wat erg fijn is bij een droge huid, is het goed doorbloeden van de huid, een bindweefselmassage en daarna de voedingsstoffen in te sluizen met ultrageluid. Hierdoor wordt de barrièrefunctie van de huid hersteld en kan je huid weer weken vooruit!