Heb je last van een droge huid, of misschien zelfs wel van een extreem droge huid? Dan hebben wij goed nieuws voor je: wij hebben onlangs de producten van Emotion aan ons assortiment toegevoegd en daarmee behoord jouw droge huid tot het verleden!

Wat is een droge huid?

Een droge huid is een huid die lipiden, oftewel vetten mist. De huidcellen worden omringt met een soort cement, een laagje vetten dat ervoor zorgt dat er niets in en – bijna – niets uit de huid kan. Wanneer dit cementlaagje ontbreekt of niet in tact is, verliest de huid teveel vocht en is niet meer soepel. De huid wordt droog, trekkerig, dunner, gevoelig en uiteindelijk geïrriteerd.

De oplossing

Een hydraterende crème werkt niet bij een droge huid. Deze is slechts op het vochtgehalte in de huid gericht, maar we hebben iets nodig dat op het vetlaagje van de huid richt.

De oplossing hiervoor zijn de producten van het Italiaanse merk Emotion.

Doordat de basis van elk product bestaat uit oliën en vetten die gelijk zijn aan de vetten in de huid, worden de producten goed opgenomen en wordt het vetlaagje in de huid aangevuld en hersteld. De crèmes zijn vol, maar trekken goed in, omdat de huid ze herkend.

Belangrijk bij een droge huid is ook te kijken hoe je je huid reinigt. Gebruik hiervoor altijd een speciale, hydrofiele olie. Hiermee verwijder je vuil van de huid, zonder het vetlaagje van de huid aan te tasten. Heb je een extreem droge huid? Dan reinig je je huid ’s ochtends alleen met een speciale lotion en ’s avonds met een reinigingsolie.

Heb jij ook een droge huid en zou je hiervan af willen? Neem dan contact met ons op, dan adviseren wij je graag!