Droge huid verzorgen

Trekt jouw huid gedurende de dag? Zie je fijne lijntjes en rimpeltjes? Blijven de slaapvouwen ’s morgens nèt iets te lang aanwezig in je huid? Last van velletjes of jeuk? Grote kans dat je een droge huid hebt! Gelukkig weten wij als huidcoach daar wel raad mee!

Droog of vochtarm

Een droge huid en een vochtarme huid worden vaak door elkaar gehaald. Niet verwonderlijk, want de symptomen kunnen aardig overeen komen. Er is echter wel een groot verschil. Een droge huid is een VET tekort en een vochtarme huid heeft een VOCHT tekort.

Deze twee huidcondities kunnen echter wel samen voorkomen, omdat een vetarme huid geen vocht vast kan houden en een vochtarme huid geen vetten kan binden. Tijd om te gaan vertellen wat je eraan kan doen!

De oplossing

Ten eerste is het belangrijk dat je je huid op de juiste manier reinigt. Dit wil zeggen dat je geen agressieve middelen moet gebruiken omdat deze het beschermlaagje van de huid, die bij een droge huid al minimaal aanwezig is, verwijderen. Een droge huid is niet in staat om dit beschermlaagje te herstellen, met als gevolg: een nog drogere huid.

De beste reiniging is hydrofiel. Dit wil zeggen; te mengen met water, zónder uit te drogen. Hiermee reinig je je huid, zonder het beschermlaagje aan te tasten. Dit is echt een hele belangrijke eerste stap.

De volgende stap is vocht toedienen aan de huid. Zoals ik eerder schreef kan een vetarme huid geen vocht vasthouden en een vochtarme huid geen vetten binden. Door als eerste vocht toe te dienen aan de huid, kunnen alle vetten die daarna aangebracht worden in de vorm van een serum of crème wél opgenomen worden door de huid. Een echte vochtboost is het vitamin complex. Dit voorziet je huid van het nodige vocht én van vitamines.

De derde stap is een goede crème te gebruiken. Een goede crème zorgt ervoor dat de tekorten in de huid aangevuld worden en dat je huid de hele dag een comfortabel gevoel heeft.

Wil je weten welke crème voor jouw huid het meest geschikt is? Kom dan langs voor een huidmeting!

Zeker nu het weer herfst is, is het fijn om een goed voedende crème te gebruiken.

Als laatste is het fijn om over je crème de Touch of Silk te gebruiken. Dit is een product op basis van siliconen olie, welke een beschermend laagje over de huid leggen die het vocht goed vasthoudt, zonder je huid te verstikken. Daarnaast vult het lijntjes en oneffenheden op, waardoor je huid er direct mooier uitziet! Echt een aanrader voor een droge huid!

Wil je meer weten over het vitamin complex? Klik dan hier

Voor meer info over de Touch of Silk, klik hier

Wil je je droge huid aanpakken en een afspraak voor een Meet&Treat? Klik dan hier