Droge huid

In de winter kan het zijn dat je last krijgt van een trekkerige huid, schilfertjes. Hier en daar kan je huid zelfs rode vlekjes krijgen en gaan jeuken. Kortom je huid is droog! Gelukkig is hier veel aan te doen!

Hoe ontstaat een droge huid

Een droge huid heeft een tekort aan vocht en een tekort aan vetten. Het een heeft namelijk altijd te maken met het ander. Een

droge huid
droge huid

vochtarme huid kan geen vetten binden en een vetarme huid houdt geen vocht in de huid. Belangrijk is dus dat je ervoor zorgt dat je beiden aanpakt.

Hoe droger de lucht, hoe droger je huid wordt. Ook als de temperatuur daalt droogt je huid uit. De barrière functie van je huid wordt aangetast en je huid is gevoeliger. Tijd dus om je huid te herstellen.

Hoe herstel ik een droge huid

Ten eerste zorg je ervoor dat je je huid op de juiste manier reinigt. Dit doe je door te reinigen met een hydrofiel reinigingsproduct. Hydrofiel wil zeggen dat je je huid reinigt met een olie of milk met water, zónder je huid uit te drogen. Heel belangrijk, omdat je huid al vele te verduren heeft als deze uitgedroogd is.

Vervolgens herstel je de vochtbalans van je huid. dit doe je met een spray met vitamines of aloë vera. (vitamin complex of sparkling spray) Heel belangrijk om eerst je huid vocht te geven; hierna kan je huid veel beter de vetten uit je crème opnemen en vasthouden. Ook heb je minder van je crème nodig als je eerst een vochtspray gebruikt.

Smeren, smeren, smeren.

Vervolgens is het smeren, smeren, smeren. Als je huid erg droog is, kun je beter steeds een klein laagje crème aanbrengen en dit in laten trekken, om vervolgens nog een laagje aan te brengen. Ik vergelijk dit altijd met hele droge aarde; als je hier een hele scheut water op gooit, dan blijft het erop liggen en wordt niet opgenomen door de aarde. Geef je af en toe een klein beetje water, dan wordt het wel opgenomen en is op een gegeven moment de aarde weer verzadigd. Zo werkt het ook met je huid; steeds kleine beetjes crème wordt beter opgenomen dan in een keer een hele dikke laag.

Zorg dat je elke dag je huid goed verzorgt met volle, rijke producten. Is je huid gevoeliger geworden doordat ie droog is, gebruik dan speciale producten die zo min mogelijk prikkelende ingrediënten bevat. Let erop dat je producten de volgende ingrediënten wel bevat: aloë vera, vitamines, shea butter, antioxidanten, peptiden.

Laat je niet gek maken met wat je veel op internet leest over dat bepaalde ingrediënten de huid gevoeliger maken. ‘Natuurlijk’ en  ‘groen’ is helemaal in tegenwoordig, maar wil niet zeggen dat het beter voor je huid is of dat het beter werkt. Wil je een goed huidadvies, kom dan bij ons langs voor een gratis huidmeting en huidanalyse. Als huidcoach weten wij hoe we een droge huid weer in balans moeten krijgen en kunnen we advies op maat geven.

Gezonde vetten

Door het eten van gezonde vetten kun je je huid van binnenuit ondersteunen. Eet dagelijks goede vetten zoals kokosolie, olijfolie,

gezonde lifestyle voor een mooie huid
gezonde lifestyle voor een mooie huid

chiazaad, avocado’s, vette vis, lijnzaad, en/of slik visoliecapsules ( SkinBalance van Laviesage) Dit houdt je huid soepel en draagt bij aan een gezonde huid!