Droog borstelen van je huid

Het stond al een tijdje op mijn to do lijstje: een natuurlijke borstel kopen voor het droog borstelen van mijn huid. Waarom? Het fenomeen ‘droogborstelen’ kende ik al een tijdje; met een zachte borstel over je lichaamshuid borstelen voor het afvoeren van afvalstoffen en een betere doorbloeding. Maar wat me de laatste tijd voornamelijk opviel, en wat me heeft doen besluiten dit ritueeltje toe te voegen aan mijn huidverzorgingsroutine, is dat iedereen die ik ken die aan droogborstelen doet, zo’n mooie, gladde en gezonde huid heeft. Zo’n huid met een natuurlijke glow. En dát willen we natuurlijk allemaal wel hebben!

Droog borstelen, waarom?

Droog borstelen van je huid bestaat al lange tijd. Door de zachte haren van de borstel wordt het lymfesysteem geactiveerd en

droog borstelen van je huid
droog borstelen van je huid

zo worden afvalstoffen goed afgevoerd. Door de kleine prikkelingetjes van de haren wordt de doorbloeding geactiveerd en dat zorgt natuurlijk voor een verbeterde huid! (en dat is natuurlijk hartstikke fijn in de zomer!) Het droog borstelen van je huid is alleen geschikt voor je lichaamshuid. Voor je gezicht is het een beetje to much. Het droog borstelen verwijdert meteen alle dode huidcellen, waardoor je huid er beter uit gaat zien én je bodyproducten veel beter in kunnen trekken.

Droog borstelen, hoe doe je dat?

Er zijn veel filmpjes te vinden op youtube over droog borstelen, maar niet ieder filmpje is even goed, heb ik gemerkt. Waar het voornamelijk om draait, is dat je een zachte borstel met natuurlijke haren gebruikt en met de afvoerbanen van je lymfe mee borstelt. Je begint onderaan en werkt naar boven toe. Eigenlijk werk je van holte naar holte. Je begint bij je voeten, naar je enkels, naar je knieën, naar je liezen, je buik draai je met de klok mee. Je rug omhoog, je armen van je vingertoppen naar je polsen, naar je ellebogen, naar je oksels en dan richting je sleutelbeenderen. Daar zit namelijk het beginpunt van je lymfesysteem. Je kunt zowel draaiende bewegingen als strijkende bewegingen maken, maar zorg dat je afsluit met omhoog strijkende bewegingen, richting de lymfeknopen en richting je sleutelbeenderen. Om te beginnen gewoon zachte bewegingen maken.

Je huid kan wat rood worden (maar hoeft niet) en je huid kan wat gaan kriebelen.

Droog borstelen, de resultaten 🙂

Zelf ben ik nu een week aan de slag hiermee en merk nu al een groot verschil. De natural glow is er nu al!!

droog borstelen van je huid
droog borstelen van je huid

Je huid wordt zachter, gladder, steviger en dat is in dit seizoen natuurlijk niet vervelend! Bij langer gebruik vermindert cellulite en huidoneffenheden en zelfs striae kan erdoor verminderen door de verbeterde doorbloeding. Weg  gaat het natuurlijk nooit, maar iedere verbetering is er één. Het kost je ongeveer 3-5 minuutjes per dag en het beste kun je je huid droog borstelen voordat je gaat douchen. Ik combineer het zelf met de Firming Moisturizer van Hydropeptide, een superfijne bodycream boordevol met peptiden, hyaluronzuur, ceramiden en groene thee. Heel erg fijn! Voor mij een blijvertje! Ik ben benieuwd… kende jij droog borstelen al en… ga jij dit ook doen?

Firming moisturizer bestel je eenvoudig hier!

Heb je een goede borstel nodig? Ik heb er een paar op voorraad! Let me know: 06- 39 54 98 03