Dat je je huid zowel ’s morgens als ’s avonds goed moet reinigen voordat je je crème aanbrengt, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat een dubbele reiniging nóg beter is voor je huid? Wist ik eerst ook niet, tot ik het ging testen!

Het is een overgewaaide trend uit Zuid Korea. Dit is dé plek tegenwoordig waar alle beauty trends gezet worden en alle noviteiten vandaan komen. De dubbele reiniging van je gezicht dus ook.

Meestal bekijk ik een trend kritisch en alleen als ik er echt iets in zie, neem ik het op in ons assortiment of advies. De meeste trends waaien namelijk wel weer over.

Zo dacht ik in het begin ook over de dubbele reiniging. Dit vond ik in het begin maar onzin. Een goed reinigingsproduct moet je huid in een keer schoonmaken toch?

Totdat ik zelf de proef op de som nam. Ik test namelijk graag dingen uit om zo weer het beste uit je huid te kunnen halen.

Je begint de dubbele reiniging met bijvoorbeeld een reinigingsbalm (make up melt) of de cleansing gel. Hiermee verwijder je alle oppervlakkige vuil van de huid, zoals make-up, zonnefilter en bijvoorbeeld fijnstof (milieuvervuiling).

De tweede reiniging maakt vervolgens veel beter echt je huid schoon. Hierbij kun je bijvoorbeeld een reinigingsproduct gebruiken dat zuiverend werkt, of de structuur van je huid verbetert. Heb je een gevoelige huid, dan kies je bijvoorbeeld voor een milk (cashmere cleans). Hierin adviseren wij je graag!

Zoals ik al schreef, ben ik dit zelf uit gaan testen. Twee maanden ben ik mijn huid zowel ’s morgens als ’s avonds dubbel gaan reinigen. Ik merkte al snel hoe fijn het aanvoelt, zo’n super schone huid.

De structuur van mijn huid verbeterde en mijn huid zag er gezonder uit. Dit komt natuurlijk ook omdat producten veel beter opgenomen worden in een super schone huid!

Ik ben om! In onze behandelingen doen we al een dubbele reiniging. Wil je advies over jouw huid? Wij staan graag voor je klaar!