Hoewel we in de zomer best wel peelings kunnen geven, is de herfst natuurlijk het seizoen bij uitstek om weer te beginnen met intensievere peelings! Wat een peeling precies is en wat het kan doen voor het verjongen van je huid ga ik uitleggen in deze blog.

Wat is een peeling?

Een peeling is een zure vloeistof die we op de huid aanbrengen. Doordat de vloeistof zuur is, een stuk zuurder dan de pH waarde van je huid, krijgt je huid als het ware een shock. Deze shock zorgt ervoor dat de celdeling gestimuleerd wordt. Hierdoor komen jonge, nieuwe huidcellen sneller aan de oppervlakte en geeft het een prikkel af in de diepere huidlagen.

Afhankelijk van het soort peeling, hoe zuur de peeling is en hoelang een peeling op de huid blijft, heeft het een milde of een sterke werking.

Wat doet dit dan voor het verjongen van de huid?

Een jonge huid heeft een dikke levende huidlaag en een dunne dode huidlaag. Hoe ouder je wordt, hoe meer dit omdraait. Met een peeling zorgen we ervoor dat de laag aan dode huidcellen wat dunner wordt. Door de prikkel naar de levende huidlaag, wordt de collageenaanmaak geactiveerd. En meer collageen zorgt voor een stevigere huid. Hierdoor werkt een peeling dus verjongend.

Hoe vaak moet ik een peeling doen?

Afhankelijk van de conditie van je huid kijken we hoe vaak je een peeling kan doen. Soms is dit eenmalig, soms kun je een kuur ondergaan. Bijvoorbeeld een kuur van drie keer achter elkaar met een of twee weken ertussen. Dit bekijken we altijd per persoon en stemmen we af op de conditie van je huid.

Wil jij ook weten of een peeling voor jouw huid geschikt is of wil je een behandeling boeken? Neem dan contact met ons op: kantoor@beautiful-balance.nl