Fruitzuurpeeling

Je hebt er vast wel eens van gehoord; een fruitzuurpeeling. Maar wat is het nu eigenlijk, hoe werkt het en wat kan het voor jouw huid betekenen?

Huidveroudering

Naar mate je huid ouder wordt, vertraagt de celdeling. Normaal gesproken duurt de celdeling van je huid zo’n 28 dagen. Alleen, als je ouder wordt gaat dit steeds langzamer. Voor ieder levensjaar kun je hier een dag bij optellen. Bijvoorbeeld, als je 35 bent duurt je celdeling 35 dagen, als je 52 bent duurt het 52 dagen, enz.  Dit is verder niet ernstig, maar hoe langer het duurt voordat oude huidcellen afsteven en van je huid afvallen, hoe doffer, grauwer en ouder je huid eruit ziet. Een fruitzuurpeeling helpt bij het

fruitzuurpeeling
fruitzuurpeeling

stimuleren van de celdeling, waardoor je huid er veel frisser uitziet.

Dit komt omdat fruitzuren de verbindingen tussen de dode huidcellen (die cellen die aan de oppervlakte zitten) oplost, waardoor er een laagje van je huid weggehaald wordt. Afhankelijk van het soort peeling en de sterkte hiervan, wordt er een dunner of dikker laagje van je huid verwijderd. Hierdoor ziet je huid er meteen frisser en stralender uit, omdat de jongere huidcellen zichtbaar zijn. Dit effect houdt een tijdje aan, omdat je huid geactiveerd is. Je huid gaat namelijk harder werken omdat je huid dat bovenste laagje weer graag terug wil hebben.

Maar er is nóg een mooi effect van een fruitzuurpeeling!

Afhankelijk van het soort fruitzuur, wordt ook de collageen aanmaak in de diepere huidlagen geactiveerd. Glycolzuur bijvoorbeeld is dusdanig klein van molecuulstructuur, dat het ín de huid kan trekken en ook daar de huidcellen kan activeren. Het zorgt er dan voor de huidveroudering aangepakt wordt en er nieuw collageen aangemaakt wordt. Ook de verbinding tussen de opperhuid en de lederhuid wordt verbeterd, waardoor het volume in de huid behouden blijft.

Verschillende fruitzuren

Er zijn verschillende fruitzuren, met elk hun eigen werking. Favoriet is glycolzuur, vanwege  de werking op en in de huid. Maar er is ook salicylzuur, amandelzuur, melkzuur, citroenzuur en appelzuur. We hebben ook peelings met een mengsels van verschillende fruitzuren voor een optimale werking.

Huidcoach

Een fruitzuurpeeling is niet iets dat je thuis moet ondergaan. Er zijn namelijk ook wel wat risico’s aan een fruitzuurpeeling verbonden en alleen een erkent huidcoach kan je een veilige behandeling geven. Zo is het belangrijk te weten welke fruitzuurpeeling het beste resultaat geeft, maar ook de gevoeligheid van de huid speelt een rol, de inwerktijd en heel belangrijk, het neutraliseren van de peeling.

Het mooiste resultaat boek je met een kuur: meerdere peelings met 14 dagen tussentijd en bijbehorende producten.

Nieuwe fruitzuurpeeling

Naast onze vertrouwde fruitzuurpeelings van hannah en HydroPeptide hebben we nu ook de Glycofruit peelings van Belnatur aan ons behandelaanbod toegevoegd. Voordeel van deze fruitzuurpeelings is dat er verschillende sterktes zijn, afhankelijk van je huidtype en huidconditie, en ze zijn volkomen veilig en aangenaam om te ondergaan.

Hier lees je meer over de actie met deze nieuwe peelings!