Gevoelige huid behandelen

Roodheid, adertjes, jeuk, schilfertjes, bultjes, prikkelingen wanneer je een product aanbrengt… Het zijn zomaar wat problemen die je kunt hebben als je last hebt van een gevoelige huid. Maar hoe krijg je een gevoelige huid en belangrijker: hoe kom je er weer vanaf?

Wist je dat 85% van de huidproblemen veroorzaakt wordt door verkeerd omgaan met je huid? Best veel hè?!? Je huid is een ingenieus systeem dat erop gemaakt is om allerlei binnendringers buiten het lichaam te houden. Wanneer, om welke reden dan ook, dit systeem niet goed werkt, raakt de huid overprikkelt en dan spreken we van een gevoelige huid.

Verkeerd reinigen

Wist je dat de meeste mensen hun huid verkeerd reinigen? En dat dit heel slecht is voor de barrièrefunctie van je huid? Je huid heeft een beschermingslaagje dat je met verkeerd reinigen wegspoelt. Hierdoor heeft je huid geen bescherming meer, met alle gevolgen van dien. De juiste manier van reinigen van je huid is hydrofiel. Dit wil zeggen dat je wel al het vuil van je huid afwast, maar niet het beschermingslaagje aantast. Hiermee kun je je huid al een heel stuk verbeteren.

Alles door elkaar

Een fout die we heel vaak voorbij zien komen is dat mensen vaak allerlei producten door elkaar gebruiken. Ze proberen het ene merk, dan het andere merk, hebben een crème van merk x en een serum van merk y, doen daar nog wat overheen van merk z en je weet bijna zeker dat je huid gaat tegenstribbelen. Al die producten bevatten ingrediënten die met elkaar niet in overeenstemming zijn. Blijf dus bij een merk en gebruik niet teveel producten. Gebruik een product ook lang genoeg om de werking te kunnen bepalen. Vaak genoeg merken we dat iemand een paar dagen iets gebruikt en dan weer overgaat op iets anders. Beter is om iets een kans te geven. Meestal duurt dit minimaal een maand.

Sensi Therapy

Speciaal voor iedereen met zo’n hele gevoelige huid hebben wij onlangs de Sensi Therapy lijn van Juliette Armand toegevoegd. Deze behandeling is erop gericht de huid te herstellen, sterker te maken en irritaties en ontstekingen op te lossen. De behandeling bestaat uit een reiniging, een milde peeling, verschillende serums met werkstoffen om de huid te verbeteren, de bindweefselmassage, en twee maskers die de huid kalmeren en hydrateren. Hiernaast is een compacte lijn van producten voor thuisgebruik, zodat je huid precies dát krijgt wat ie nodig heeft.

Heb jij ook een gevoelige huid en wil je hier iets aan doen? Boek dan hier een Meet & Treat behandeling. Hierin gaan we je huid helemaal analyseren en geven we een behandeling op maat.