Gezonde huid

In deze blog deel III van de serie over hoe je je huid het beste kunt verbeteren. In deel I las je alles over reinigen, in deel II over peelen en in dit deel is doorbloeden en activeren aan de  beurt. Want je huidcellen zijn gebaad bij activatie! Rust roest, dus zet je huidcellen aan het werk!

Doorbloeden voor een gezonde huid

Iedere cel, dus ook je huidcellen, hebben bloed nodig voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Deze drie dingen zijn de basisbehoeften van iedere cel. Hoe beter dit proces verloopt, hoe gezonder de cel. Hoe goed je producten ook zijn, je huid bouwt zich op van binnenuit met de voedingsstoffen die je huid aangeleverd krijgt via het bloed.

Nu zul je wellicht begrijpen dat wanneer je tijdelijk voor extra doorbloeding zorgt, je huidcellen méér zuurstof en méér voedingsstoffen op kunnen nemen en ook meer afvalstoffen af kunnen voeren. Het tijdelijk extra activeren van de doorbloeding zorgt er dus voor dat je huid een boost aan voedingstoffen krijgt. En dat zie je!

Het is eigenlijk een workout die je je huid geeft. Net als dat je je lichaam moet activeren om het er beter uit te laten zien, geldt dat voor je huid ook! Een workout voor je huid ziet er zo uit:

Na het reinigen en eventueel peelen van je huid, breng je cell active aan. Dit is een doorbloedingscrème dat ervoor zorgt dat de

gezonde huid
gezonde huid

doorbloeding in je huid tijdelijk verhoogt wordt. Nadat je de cell active aangebracht hebt, wacht je totdat je huid rood wordt. Je kunt je huid een handje helpen door een warm kompres te gebruiken. Je huid wordt, als het goed is, rood. Hoe roder hoe beter, want dat betekent dat je huid goed geactiveerd is en dus goed zuurstof en voedingsstoffen op kan nemen. Wacht tot je huid goed rood is en breng dan voedingsstoffen aan. Dit doe je door een goed serum en/of een goede crème aan te brengen. Deze zal ook veel beter opgenomen kunnen worden. Deze stap is heel belangrijk! Je laat je huid als het ware sporten, en net zoals jijzelf en je lijf meer honger heeft als je gesport hebt, heeft je huid ook behoefte aan voeding en voedingsstoffen nadat de doorbloeding geactiveerd is.

Het resultaat

Wanneer je begint met het goed doorbloeden van je huid, zul je merken dat je huid er al na een paar keer beter uitziet; je huid is stralender, heeft een betere kleur, is gladder en ziet er frisser uit. Je zult opmerkingen krijgen als: “Ben je op vakantie geweest?” Bijkomend voordeel in de zomer: je zal veel mooier bruin worden!

Wil je weten hoe je de doorbloedingscrème voor jouw huid het beste in kunt zetten? Kom dan eens langs en neem een plaatsje aan onze huidbar.  Hier kun je de cell active testen en leggen wij je uit hoe je deze het beste inzet, hoe vaak je die het beste kunt gebruiken en leer je handige tips om het beste uit je huid te halen!