Gezonde lifestyle voor een mooie huid

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het een mooi moment om te beginnen met een gezondere lifestyle. Daarvoor hoef je niet ineens radicaal je leven om te gooien. Met wat kleine aanpassingen kun je veel vooruitgang boeken. En het grote voordeel is dat niet alleen je gezondheid vooruit gaat, ook je huid wordt mooier!

Citroen water

Begin je dag met citroenwater. Neem een glas (lauw)water en doe hier het sap van een halve citroen in . Drink dit als eerste als je ’s ochtends wakker wordt op je nuchtere maag. Heel goed voor je spijsvertering en immuunsysteem.

Sole

Nog nooit van gehoord? Sole is een zoutoplossing die je kunt drinken en bevat alle mineralen en sporenelementen die je nodig hebt. Neem een schoon glazen potje, vul deze voor een derde met keltisch zeezout (te koop bij gezondheidswinkels) en voor twee derde met (bron) water. Schudt een klein beetje en laat het een nachtje goed oplossen. Niet alle zout lost op in het water, maar dat is de bedoeling. Op deze manier is het water helemaal verzadigd van goede mineralen. Neem elke dag een glas water met een theelepel sole en je hebt alle mineralen die je lichaam nodig heeft. Erg goed voor je huid!

Olijfolie

Heel gezond, zowel voor je lichaam als voor je huid om de juiste, gezonde vetten te eten. Zorg er wel voor dat je olijfolie koud eet, bijvoorbeeld over je salade of in smoothies en bak er niet mee. Als olijfolie warmer wordt dan 180 graden, verbrandt de olie en verliest het alle gezondheidsvoordelen. Bak je eten liever in kokosolie of roomboter, beide ook zeer gezonde vetten!

Avocado’s

Fantastische vrucht boordevol gezonde vetten en vitaminen. Een avocado is erg lekker in smoothies, op rijstwafels of door

gezonde lifestyle voor een mooie huid
gezonde lifestyle voor een mooie huid

salades. Het is zo gezond, dat je er elke dag een mag eten!

Supplementen

Om er zeker van te zijn dat je alle vitaminen binnenkrijgt kun je je voeding aanvullen met supplementen. Wil je je huid verbeteren of verjongen, dan kun je echt niet zonder. Een huid die verouderd is heeft altijd tekorten (anders was je huid niet verouderd) en dat is met je voeding niet aan te vullen. Dat moet je echt aanvullen met een supplement. Wil je een stevigere huid, dan is een supplement als SkinBase onmisbaar.

Smoothies

Een smoothie is een heel gemakkelijke en lekkere manier om dagelijks je portie vitaminen binnen te krijgen. Je kunt alles wat je lekker vindt in de blender stoppen en er een lekkere smoothie van maken. Stop er ook altijd een avocado in 😉 Naast fruit is het altijd verstandig om groenten erin te doen. Dan heb je meteen je dagelijkse dosis groenten binnen, zonder dat je het idee hebt en konijntje te zijn! Ook een lepeltje kokosolie of een schepje lijnzaad of chiazaad door je smoothie zorgt voor de juiste balans tussen suikers, vezels en vetten en zorgt voor een betere opname en vertering in je lichaam.

Wat zijn jouw makkelijke tips voor een gezondere lifestyle en een mooiere huid? Ik hoor het graag van je!