Goede voornemens voor je huid

Zo tegen het einde van het jaar is het altijd een goed moment om te kijken wat het afgelopen jaar gebracht heeft en wat je anders, beter, of juist hetzelfde gaat doen in het nieuwe jaar.

Misschien sta je er niet zo bij stil, maar wat je huidverzorgingsroutine betreft, kun je misschien ook wat verbeteringen doorvoeren die ervoor gaan zorgen dat je een gezondere huid krijgt. Hieronder een aantal goede voornemens voor je huid:

Goed voornemen 1

Elke dag twee keer goed je huid reinigen. Misschien reinig je je huid wel, maar een goed voornemen om je huid echt elke dag ’s ochtends en ’s avonds te reinigen zal ervoor zorgen dat je huid goed schoon wordt en je producten beter opgenomen worden.

Goed voornemen 2

Minimaal een keer per week een peeling. Een peeling haalt de dode huidcellen weg die voor een dof en grauw laagje zorgen. Het resultaat: een stralende huid. Een peeling stimuleert de celdeling waardoor je huid er fris uit gaat zien en vroegtijdige huidveroudering wordt voorkomen.

Goed voornemen 3

Regelmatig een masker. Wanneer je na de peeling een masker aanbrengt, kan deze niet alleen veel beter opgenomen worden,

Goede voornemens voor je huid
Goede voornemens voor je huid

maar heb je meteen een beetje me-time. Heerlijk met een kop thee op de bank, of gewoon as nachtcrème aanbrengen en de volgende ochtend pas verwijderen.

Goed voornemen 4

Een écht goede crème gebruiken. Heel vaak hoor ik dat vrouwen eigenlijk geen idee hebben waar ze op moeten letten bij het aanschaffen van een gezichtscrème. Vaak wordt gekozen voor een crème die in de aanbieding is, die een vriendin toevallig ook goed vindt, of die een verkoopster in de parfumerie adviseert. Maar is dit ook de beste crème voor jouw huid? Is er een huidmeting gedaan en is er rekening gehouden met je wensen en verwachtingen? Wat is het lange termijn doel dat je met je huid wilt bereiken? Als huidcoach zijn wij opgeleid om je van het allerbeste advies te voorzien.

Goed voornemen 5

Dit jaar eindelijk regelmatig een behandeling ondergaan! Een behandeling is als fitness voor je huid; je bouwt er een goede huidconditie mee op. Maar dan moet je wel, net als bij sporten in de sportschool regelmatig gaan. De celdeling van je huid vindt plaats ongeveer elke vier weken. Dan heb je een dus een compleet nieuwe opperhuid. Niet voor niets dus dat een behandeling een keer in de vier weken ervoor zorgt dat je huid huid krijgt als nooit tevoren!

Wil jij in 2016 advies over jouw huid? Laat het ons weten!