Grove huidstructuur

Het is een veel gehoord huidprobleem in ons instituut: het grover worden van de huidstructuur.

Omdat wij ons richten op het verjongen en verbeteren van de huid, komt deze vraag veel voorbij. Hoe komt het dat in de loop der jaren de huidstructuur grover wordt en wat kun je hieraan doen? Je leest het hier!

De huid wordt grover

In de loop der jaren kan je huid steeds grover van structuur worden. Had je vroeger een mooie gladde huid, nu is de huid, met name op de kin, naast de neus, en tussen de wenkbrauwen veel grover van structuur.

Het is een onderdeel van de huidveroudering en heet officieel: lichenificatie; het grover worden van de huidstructuur. Het komt omdat het bindweefsel slapper wordt en de opperhuid dunner. Hierdoor valt de structuur die van nature in je huid aanwezig is meer op. Ook kunnen de poriën veel grover overkomen. Ze worden als het ware ovaal i.p.v. rond. Door het verslappen van de huid valt het meer op.

Wat kun je er aan doen?

Voorkomen is beter dan genezen! Zorg ervoor dat je je huid regelmatig een peeling geeft om de celdeling actief te houden en het huidoppervlak zo egaal mogelijk te houden. Ook regelmatig een professionele peeling houdt de huid gezond, stevig en glad.

Heb je al een grovere huidstructuur? Ook hier bieden peelings een uitkomst! Met een kuurtje kunnen we al een hoop verbetering krijgen. Afhankelijk van de huidconditie maken we een kuur op maat. Door de diepgaande werking van de peelings wordt de laag bindweefsel dikker en steviger en de opperhuid gladder. Precies wat we graag willen! Ook een Dermatude behandeling waarbij we met ultrafijne naaldjes de huid behandelen activeert de aanmaak van collageen en maakt de huidstructuur gladder.

Thuis kun je ook je huid regelmatig peelen om de celdeling actief te houden en je huid gladder te maken.

Wil je een persoonlijk advies? Onze huidcoaches staan voor je klaar! 010-2730609