Handige tips tegen acne

Dat acne niet alleen voor de jeugdigen onder ons is, is wel bekend. Ook twintigers, dertigers, veertigers en vijftigers kunnen er last van hebben. Dat een juist productgebruik en behandelingen helpen bij het oplossen van acne, zijn er ook nog genoeg handige tips om toe te passen die helpen bij het in de toom krijgen van deze vervelende huidaandoening.

  • Desinfecteer je telefoon. Je staar er niet echt bij stil, maar op het beeldscherm van je telefoon zitten erg veel bacteriën waar je de hele tijd met je handen aan zit. Vervolgens zit je aan je gezicht. Desinfecteer regelmatig je telefoon!
  • Schoon kussensloop. Je ligt de hele nacht op je kussen. Het is warm en dus wat broeierig. Dit is een walhalla voor bacteriën. Bij acne adviseren wij om een keer op een kussensloop te slapen, de volgende nacht je kussen om te draaien en op de andere kant te slapen en daarna te verschonen.
  • Laat frisdranken en zéker energiedrankjes staan. Door het hoge suikergehalte krijgt je lichaam een glucosepiek, wat stimulerend werkt op de talgkliertjes.
  • Vermijdt zuivel. Van zuivel is bekend dat het acne kan verergeren. Laat het eens een maand helemaal staan en kijk wat het met je huid doet. Je hoeft niet bang te zijn dat je geen calcium meer binnenkrijgt; dit zit ook voldoende in groenten.
  • Eet zo min mogelijk gluten. van gluten is bekend dat ze de darmwand ligt kunnen prikkelen. Dit is een laaggradige ontsteking, welke zich kan uiten als acne.
  • Eet zoveel mogelijk groenten en fruit. Hoe gezonder je leeft, hoe minder afvalstoffen je lichaam hoeft te verwerken. Let op de glicemische index. Hoe lager de GI hoe beter voor je acne!
  • Knijp niet zelf uit! Wij weten hoe verleidelijk het is om een puistje uit  te knijpen, maar de kans op beschadiging is groot en geloof ons: een litteken duurt langer om te genezen als een puistje.
  • Wil je de pukkeltjes camoufleren, gebruik dan speciale make-up dat je poriën niet verstopt en je huid helpt de ontstekingen tegen te gaan. Wij hebben hier dé perfecte foundation voor: oxigenetics. De speciale zuurstof en aloë vera ondersteunen je huid en zorgen ervoor dat je huid niet verstopt raakt.