We weten allemaal dat wanneer je je huid met goede producten en behandelingen verzorgt, je huid er veel beter uit gaat zien. We weten ook allemaal dat wanneer we echt gezond eten, we ons veel fitter en vitaler voelen.

Als we deze twee dingen nu eens samenvoegen, heeft voeding dan ook invloed op het verouderingsproces van de huid? Je leest het in deze blog!

Je bent wat je eet

Je bent wat je eet is een veelgehoorde quote. Je lichaam vernieuwt zich constant en maakt nieuwe cellen met datgene dat jij eet. Wat je in je mond stopt, bepaalt dus de kwaliteit van je cellen en dus ook je huidcellen!

Voedingsmiddelen die negatief zijn voor de huid

Zoals bovengenoemd maakt je lichaam nieuwe cellen met datgene dat jij eet. Eet je hamburgers, friet en frikandellen, dan moet je lichaam dus daarmee aan de slag. Eet je groeten, fruit, noten, zaden en af en toe wat kip of vis, dan kun je je indenken dat daar makkelijker en mooiere cellen van gemaakt kunnen worden.

Wat je zoveel mogelijk moet vermijden zijn zijn de zogenaamde AGE’s: advanced glycation endproducts. Oftewel: versuikering van de weefsels. Suiker maakt de weefsels in het lichaam als het ware stugger, met alle gevolgen van dien.

Voor je huid betekent dit dat eiwitten – en collageen is een eiwit – stugger worden en afbrokkelen. Het collageen in je huid verslechterd dus. Niet zo prettig, want daarmee veroudert je huid dus sneller.

Goede voedingsmiddelen

Het is misschien een open deur, maar alle gezonde voedingsmiddelen zijn ook goed voor je huid. Groetnet, fruit, noten, zaden, pitten, ei, vis, kip, het zijn allemaal voedingsmiddelen die bijdragen aan een gezonde huid en het zo lang mogelijk stevig en mooi houden van de huid.

Zorg ervoor dat je voeding voor een groot deel uit eiwitten bestaat. Eiwitten zijn de bouwstoffen van het lichaam en dus ook voor je huid. Je kunt wel willen dat je huid steviger wordt, van alles aan de buitenkant gaan doen, maar een huid bouwt zich op aan de binnenkant, met de bouwstoffen die jij eet. Eet je geen of onvoldoende eiwitten, dan heeft je huid gewoon niet de juiste hoeveelheid bouwsteentjes voor een stevige huid.

Vergelijk het maar met een huis. Je wil graag dat-ie een beetje stevig is, dus gebruik je stenen om te bouwen. Heb je niet voldoende stenen, dan worden je muren niet zo stevig; er valt niet meer te bouwen. Zo is het met je huid ook: wil je een stevigere huid, dan moet je zorgen dat er voldoende bouwstoffen voorhanden zijn.

Dit kun je overigens perfect aanvullen met een goed collageensupplement. Waar je op moet letten bij collageensupplementen en welke onze (by far) favoriet is lees je hier.

Hulp van de HuidExpert

Heb je wat hulp nodig bij het kiezen van de juiste voeding voor je huid? Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd wat je zelf kunt doen om het verouderingsproces van je huid te vertragen? Neem dan gerust contact op! Wij helpen je graag!