Herstellen van je huid

Deel IV van deze reeks gaat dit keer over het herstellen van je huid. Nadat je je huid goed gereinigd hebt, een peeling hebt toegepast en de doorbloeding goed hebt geactiveerd, is het tijd om je huid te herstellen. Hoe dat moet lees je hier:

Herstellen van je huid, wat is dat eigenlijk?

Het klinkt misschien een beetje vaag: het herstellen van je huid. Ik zal uitleggen wat we hiermee bedoelen. Wanneer we de huid reinigen, raakt deze altijd een beetje uit balans doordat de pH waarde (zuurgraad) aangetast wordt. Dit geldt ook wanneer we een peeling doen en een klein laagje van de huid verwijderen. Je ‘neemt’ wat van de huid. Daarna is het tijd om je huid ook te ‘geven’. Door middel van serums en crèmes met veel werkstoffen en voedingsstoffen vul je de tekorten in je huid weer aan. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat je producten gebruikt die aansluiten bij wat je huid nodig  heeft. Ik geloof heel erg in maatwerk. Iedereen is anders en iedere huid is anders. Zo heeft de ene huid meer behoefte aan vetten, de andere aan vocht en weer een ander heeft meer aan kalmerende producten of juist activerende ingrediënten. Weer een ander heeft behoefte aan ál deze dingen. Laat je daarom goed adviseren! Wij kunnen niet zonder onze skinanalyzer. Natuurlijk kunnen wij veel zien aan een huid en onze bevindingen en adviezen zijn altijd een combinatie van zowel de uitkomst van de huidmeting, als ook onze visuele huidanalyse, maar hoe fijn is het dat een daartoe ontworpen apparaat jou precies kan vertellen wat de waardes van je huid zijn. Hier kunnen we exact op inspelen met de ingrediënten van producten voor een optimaal resultaat.

herstellen van je huid
herstellen van je huid

Laagjes

Helaas is het onmogelijk om álle werkstoffen in één product te stoppen. Dat past er simpelweg niet in. En sommige ingrediënten gaan op de huid  wel goed samen, maar in een potje of flesje niet. Daarom kun je werken met verschillende laagjes. Kies het product dat het snelst opgenomen wordt als eerste en vervolgens kun je steeds een voller product aanbrengen. Zorg altijd dat je huid goed gehydrateerd is, want alleen dan kunnen de werkstoffen goed opgenomen worden. Wil je weten hoe dat moet, of hoe jij jouw huid het beste kan herstellen? Neem dan contact met ons op: 010-2730609.Onze huidcoaches staan voor je klaar.