Hoe kies je een crème

Het lijkt zo gemakkelijk: je hebt een crème nodig en kiest de crème die je al jaren gebruikt. Of die in de aanbieding is bij de drogist, of die de vriendelijke dame van de parfumerie adviseerde. Maar al snel kom je erachter dat de crème best lekker smeert, maar eigenlijk niets voor je huid doet. Zeker als je je bedenkt dat 85% van alle huidproblemen wordt veroorzaakt door een verkeerd cosmeticagebruik.  Hoe kies je nou de voor jou juiste crème?

Huidmeting

De eerste stap is altijd een huidmeting. Natuurlijk kunnen we met het oog wel wat zien aan de huid, bijvoorbeeld een vochttekort, maar met een huidmeting weten we exact wat je huid nodig heeft. Vervolgens is het belangrijk dat je je afvraagt wat een crème voor jouw huid moet doen. Wil je alleen een comfortabel huidgevoel, wil je rimpeltjes aanpakken of voorkomen, wil je je huid verstevigen of acne aanpakken. Er zijn zoveel verschillende huidcondities, en er is voor ieder wat wils.

Het volgende wat je je af kunt vragen: wil je een vollere crème, of juist wat luchtiger. Belangrijk om te weten, want dit bepaald voor een groot deel of je de crème prettig vindt aanvoelen.

Dag- en nachtcrème

Wist je dat het niet nodig is om een aparte dag- en nachtcrème te gebruiken? Je huid heeft vocht en voeding nodig, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Het enige verschil is dat je overdag een SPF moet gebruiken om je huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering door uv-straling.

Het is dus niet nodig om twee verschillende crème’s aan te schaffen.

Geef het de tijd

Heb je een nieuwe crème aangeschaft, geef het dan de tijd om resultaat te geven. Je huid vernieuwd zich elke maand. Vaak heeft je huid een paar van die celdelingen nodig om het resultaat goed te tonen. Natuurlijk zou het effect ook eerder te zien zijn, maar geef het de tijd.