Hoe kom je van je rimpels af

Het is een veelgestelde vraag in mijn instituut: hoe kom ik van mijn rimpels af? Er zijn verschillende soorten rimpels, die op verschillende manieren ontstaan en dus ook een verschillende aanpak nodig hebben.

Een rimpel ontstaat niet zomaar. Dat komt omdat je huid op een bepaalde plaats veelvuldig wordt geplooid. Op een gegeven

Hoe kom je van je rimpels af
Hoe kom je van je rimpels af

moment blijft de plooi erin staan en verdwijnt niet meer. De huidlagen zitten verkleefd en de rimpel is zichtbaar.

Op sommige plaatsen in het gezicht kunnen rimpels erg charmant staan, denk bijvoorbeeld aan lachrimpels, maar die fronsrimpel is toch echt niet charmant te noemen. In de regel kun je stellen dat horizontale rimpels minder storend zijn dan verticale rimpels in het gezicht.

Zo maakt de fronsrimpel boos, en de rimpels in de neus-lippenplooi tekent vaak vermoeiend.

Wat is eraan te doen?

Omdat we er graag fris en fruitig uit willen zien met een stralende huid, willen we altijd graag iets doen aan storende rimpels. Maar wat zijn storende rimpels?

Dat bepaal je zelf! Alleen jij kan bepalen of een huidprobleem een probleem is. Wat voor de een geen probleem is, is voor de ander een doorn in het oog en elke keer wanneer je in de spiegel kijkt, stoor je je eraan.

Omdat rimpels verklevingen in de huidlagen zijn, is het goed deze verklevingen te verminderen met hiervoor geschikte behandelingen, zoals rimpel reductie therapie en dermatude meta therapie. Deze methoden zorgen ervoor dat de hid direct onder de rimpel geactiveerd wordt en er precies op die plekken meer collageen aangemaakt wordt. Door de rimpelzones ook nog te behandelen met licht (soft light laser) krijgen je huidcellen een boost aan energie, waardoor ze nog beter in staat zijn goed te functioneren. Een combi van technieken werkt altijd beter omdat ze elkaar aanvullen

Zelf kun je de rimpels masseren met een bindweefselmassage. Wij leren je na een behandeling op welke manier je zelf je huid het beste kunt masseren voor een goed onderhoud. Daarnaast is het natuurlijk van belang om je huid goed te verzorgen en op je voeding te letten. Een mooie huid komt immers ook van binnenuit!