Een gezonde huid is een huid die een mooie, egale kleur heeft en straalt. Het is de nummer 1 wens van vrouwen op cosmetisch gebied. Maar wat moet je doen om een gezonde huid te krijgen?

Wat is een gezonde huid?

Om je huid zo gezond mogelijk te krijgen, is het handig eerst te kijken naar wat een gezonde huid eigenlijk is. Om dit te weten moeten we niet alleen naar de buitenkant kijken, maar eigenlijk ook op cellulair niveau. Dit houdt in dat we moeten kijken of de processen die in en om de huidcellen plaatsvinden, zo optimaal mogelijk verlopen. Kan de cel goed voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen afvoeren? Heel belangrijke criteria voor de gezondheid van de cel. Het is voor ons als skin care gene-ius altijd een uitdaging om tekenen aan de buitenkant te vertalen in wat er aan de binnenkant van de huid gebeurd. Hier spelen we dan op met onze producten en ingrediënten.

Als je een maal weet wat je huid aan de binnenkant nodig heeft, dan kun je hier heel handig op inspelen met je dagelijkse huidverzorgingsroutine en je behandelingen. Pas je routine altijd aan aan je huid. Leer je huid ook kennen. Hoe ziet je huid er vandaag uit? Zijn er roodheden zichtbaar, trekt deze in de loop van de dag, of gaat ze juist glimmen. Ga je op vakantie of heb je een stressvolle periode en ziet je huid er daardoor vermoeider uit. Speel altijd in op de behoeften van je huid. Wij helpen je daar uiteraard graag bij.

Voedingsstoffen

Je huid heeft verschillende voedingsstoffen nodig. Zo zijn goede ingrediënten voor je huid peptiden, retinol, antioxidanten, groeifactoren en stamcellen. Dit zijn superfoods voor je huid! Net als dat je lichamelijk gezonder wordt van gezonde voeding, zo wordt je huid gezonder van goede ingrediënten. We zorgen er altijd voor dat je de juiste producten voor je huid gebruikt en we geven je veel tips hoe je deze producten in kunt zetten om zoveel mogelijk uit het gebruik van je producten te halen.

De kracht van herhaling

We weten allemaal dat je van een keer gezond eten ook geen topconditie krijgt. Dit moet je op dagelijkse basis doen om zo gezond mogelijk te worden. Dat geldt ook voor je huid. Het op dagelijkse basis op de juiste manier verzorgen van je huid zorgt voor het mooiste resultaat. Júíst omdat je dit elke dag doet. Wij werken altijd met voor en na foto’s zodat het verschil goed zichtbaar is. Zo kun je zien dat de inspanning die je steekt in het gezond maken van je huid zijn vruchten afwerpt.

Wil jij ook advies hoe jouw huid zo gezond mogelijk wordt en blijft? Wij helpen je graag!