Het is een droom van veel vrouwen: een prachtige huid, zonder rimpeltjes en verslapping, zonder vlekjes en plekjes. Hoewel wij veel kunnen bereiken en soms ook heel snel, is het per persoon verschillend wat de resultaten betreft. In deze blog geef ik je een kijkje in hoe een huid verbetert, wat je ervan kunt verwachten en hoe snel huidverbetering werkt.

Wat wil je bereiken?

Het belangrijkste bij huidverbetering: wat wil je verbeteren, wat wil je bereiken en is dit een reële verwachting?

Hoewel we veel kunnen bereiken en soms echt spectaculaire resultaten behalen, is het belangrijk realistisch te blijven. Aan alle behandelingen en producten zit een grens. Ook aan wat bijvoorbeeld een arts kan bereiken. Maar die grens is bij iedereen anders. Hoe komt het dat bij de een met een minimale inspanning op korte termijn iets spectaculairs gebeurt, terwijl bij de ander het resultaat langer op zich laat wachten?

Het antwoord ligt in het lichaam zelf. Hoe goed iets aanslaat, hangt af van de basisconditie die iemand heeft wanneer er begonnen wordt met de behandelingen. Ook je eigen inzet telt mee bij het resultaat; ben je consequent in je huiswerk, dan is je huid beter voorbereid op een behandeling en zal beter aanslaan.

Voor en na foto’s

Heel belangrijk: het maken van goede voor en na foto’s. Je vergeet gewoon hoe je huid was en omdat je jezelf elke dag in de spiegel ziet en verbetering geleidelijk aan gaat, is het heel belangrijk om goede foto’s naast elkaar te kunnen leggen. Zelfs wij hebben nog regelmatig een momentje dat onze mond open valt van verbazing hoe mooi een huid is geworden.

Hoe verbetert een huid

Een huid verbetert wanneer je consequent met de juiste producten twee keer per dag je huid verzorgt. Behandelingen slaan dan beter aan en geven de boost die je huid nodig heeft.

De celdeling van de huid vindt plaats in een maand. Dit betekent dat een huid zich in een maand tijd vernieuwd. Wij zeggen altijd: geef iets minimaal drie maanden de tijd. Je huid heeft zich dan inmiddels drie keer helemaal vernieuwd en dan moet er al iets zichtbaar zijn. Sneller kan natuurlijk ook.

Wil je je huid echt verjongen, dan hebben we wat langer de tijd nodig. Hoewel we vaak al veel sneller verschil zien, heeft je huid gewoonweg 300-600 dagen nodig voor de aanmaak van collageen. Die proces kunnen wij alleen aanzetten en verbeteren, maar helaas niet versnellen. Het nadeel: het duurt even, het voordeel: op de kalender ben jij een jaartje ouder, inde spiegel ben je jonger!

Naast het verzorgen van je huid met de juiste producten en het ondergaan van behandelingen, is het innemen van extra collageen altijd aan te raden. Je huid krijgt automatisch tekorten na je 25e, die je voor het mooiste resultaat aanvult met supplementen. Helaas is gezonde voeding alleen niet voldoende voor een jongere huid. Daarom zijn wij ook zo blij met de resultaten van de collageensupplementen!

Wil jij een persoonlijk advies? Boek dan een HuidScan! Je krijgt niet alleen inzicht in je huidconditie op dit moment, je krijgt een gepersonaliseerd e-book met precies datgene wat jij moet doen voor je mooiste huid ooit!