Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als je één behandeling ondergaat en je bent klaar met het verjongen van je huid. En hoewel je waarschijnlijk wel weet dat dit niet kan, zijn er toch wel wat mensen die denken dat het heel snel gefikst is.

Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, maar helaas is dit niet mogelijk. Wanneer je gaat voor natuurlijke huidverjonging, dan moet je je huid gewoon de tijd geven om bestaande schade te herstellen en van een achterstand naar een voorsprong te gaan.

Ik zal als eerste uitleggen hoe je huid verouderd. Dit is een proces die ingaat vanaf ongeveer je elfde jaar. Rond deze leeftijd krijgen hormonen invloed op het lichaam en dus invloed op onder andere je huid. Natuurlijk zie je er dan nog helemaal niets van, maar het start wel. Zo ongeveer rond je vijfentwintigste beginnen de eerste tekenen van veroudering zichtbaar te worden. Dit is dus niet van de een op de andere dag, maar dan dus al een tijdje bezig.

Er wordt vaak gezegd dat huidveroudering erfelijk is. En voor een bepaald gedeelte is dit ook zo. Zo kan het zijn dat er in jouw DNA staat geschreven dat je collageenproductie niet zo optimaal is, of de collageenafbraak bij jou toch wel snel gaat. In principe zie je dan snel aan je huid dat je ouder wordt.

Echter, wanneer jij er zelf voor zorgt dat de omstandigheden optimaal zijn, dan komen deze erfelijke eigenschappen niet of minder tot uiting. Dit noemen we met een mooi woord: epigenetica.

Epigenetica is de invloed die je zelf uit kunt oefenen op je erfelijke informatie. Een voorbeeld: stel, in jouw DNA staat geschreven dat je collageen zwak is, snel afbreekt en je huid kan slecht met zonschade omgaan. Niet echt gunstig. Of toch wel? Stel dat deze persoon heel gezond leeft, goede en gezonde voeding eet, geen alcohol drinkt, voldoende slaapt, haar huid optimaal verzorgt, regelmatig een goede behandeling ondergaat, elke dag een SPF gebruikt etc, Hoe denk je dat haar huid eruit ziet? Ik denk heel goed!

En stel iemand heeft ‘de goede genen’, maar rookt, gaat regelmatig onder de zonnebank en ligt de hele zomer in de zon, drinkt alcohol, slaapt slecht, verzorgt haar huid niet goed, ondergaat nooit een behandeling en eet ongezond. Deze persoon heeft op papier de juiste genen, maar de omstandigheden zijn zo slecht dat daar geen mooie huid uit kan komen.

Nu je weet hoe het werkt met huidveroudering, dan kun je je ook bedenken dat het verjongen van je huid een tijdje kan duren. Wanneer je vanuit een achterstand moet gaan werken kan het zo een aantal maanden duren. wij zeggen altijd minimaal drie maanden voor je verschil ziet.

Natuurlijk zie je meteen verschil na de eerste behandeling. Dat is de kracht van onze producten. Maar het aanzetten van het collageen-gen, het op gang brengen van de productie en het verbeteren van de huidconditie duurt nou eenmaal een tijdje . Bij iedereen is dit verschillend, maar de collageenproductie duurt nou eenmaal 300-500 dagen. Dus wanneer je nu begint, heb je volgend jaar een jongere huid!