Hoe vaak naar de schoonheidsspecialiste

Een bezoekje aan de schoonheidsspecialist is voor de een een luxe en voor de ander noodzaak. Maar wat is nou het beste voor je huid? Meestal hoor je dat een behandeling eens in de zes weken normaal is. Maar is dat wel zo? Ik ga je er alles over vertellen in deze blog.

Wat is de reden van je bezoek

De redenen om een schoonheidsspecialist te bezoeken zijn heel divers. De een heeft last van een onzuivere huid, de ander van rimpeltjes. Weer een ander heeft een extreem gevoelige huid en de ander wil acnelittekentjes minder zichtbaar maken. En dit is nog maar een kleine greep van de behandelingen die wij doen.

Omdat de redenen heel divers zijn, is ook de frequentie van het bezoek heel uiteenlopend. Heb je last van acne, dan willen wij jou graag in het begin elke week zien om álle onzuiverheden weg te krijgen. Dat is best intensief, maar echt de enige manier om ervoor te zorgen dat verstoppingen geen ontstekingen worden. Is dit onder controle, dan is een keer in de maand voldoende.

Heb je last van bijvoorbeeld huidverslapping, dan moet je je huid als het ware gaan trainen. Net als dat je je lichamelijke conditie in de sportschool gaat trainen, zo ga je ook de conditie van je huid trainen. Met een keer in de maand naar de sportschool zet je geen zoden aan de dijk; je moet vaker gaan voor resultaat. Ditzelfde geldt voor je huid. Door in het begin wat vaker achter elkaar te gaan, bijvoorbeeld een keer in de week, en daarna af te bouwen naar een keer in de maand, krijg je een cumulatief effect en bouw je resultaat op.

Is de reden dat je een schoonheidsspecialist bezoekt om je huid te onderhouden of om lekker te ontspannen? Dan zeggen wij altijd: de beste frequentie om naar de salon te komen is een keer per epidermis. De epidermis is de opperhuid en die vernieuwd zich elke 28 dagen. Een keer in de maand dus. De beste frequentie is dus een keer in de maand!

Maar iedere huid is uniek en vraagt daarom om maatwerk! Wil je weten wat voor jouw huid het beste is? Neem dan gerust contact met ons op!