Hoe voorkom je puistjes

De een vindt het totaal geen probleem en de ander voelt zich er verschrikkelijk ongelukkig door: puistjes. Ontstekingen van de talgklieren. Er zijn verschillende behandelingen oom puistjes aan te pakken, maar hoe zorg je ervoor dat je puistjes kunt voorkomen?

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat een talgkliertje gaat ontsteken, namelijk: een verhoogde hoeveelheid bacteriën, een toename van de hoeveelheid dode huidcellen en een verhoogde talgproductie. Wanneer deze drie omstandigheden tegelijkertijd plaatsvinden, ontstaat er een ontsteking van de talgklier.

Nu je weet welke factoren puistjes veroorzaken, kun je er ook wat aan doen om puistjes te voorkomen. Hieronder volgen wat tips:

  • Reinigen. Een belangrijke stap, want vaak wordt er te agressief gereinigd. Dat snap ik wel; je huid is onzuiver en je wil het zo schoon mogelijk maken, maar juist wanneer je te agressief reinigt, dus met een product dat gaat schuimen, dan tast je de beschermingslaag van je huid aan, wat op de langere termijn meer huidproblemen geeft.
  • Peeling. Een van de redenen voor puistjes is een toename van de dode huidcellen op de huid. Belangrijk dus om deze regelmatig op een milde wijze te verwijderen. Het beste product hiervoor is de Primum elixer op basis van amandelzuur. Dit haalt niet alleen op zeer veilige en milde wijze alle overtollige dode huidcellen weg, het zorgt ook voor een juiste zuurgraad van de huid. Een juiste zuurgraad houdt de bacteriën die op je huid leven in toom!
  • Een puistje kun je sneller laten genezen door een beetje acive dry erop aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat het puistje sneller indroogt.
  • Let op je voeding. Door zuivel, suiker en gluten zoveel mogelijk te vermijden zorg je ervoor dat er minder ontstekingen ontstaan. Eet daarbij zoveel mogelijk groente en fruit, noten en vis.
  • Laat regelmatig je huid behandelen.Door ervoor te zorgen dat alle verstoppinkjes verwijderd worden is er zo min ogelijk kans op het vormen van ontstekingen.