Je huid verjongen met een crème. Hoe werkt dat eigenlijk? En wat kun je verwachten als je besluit zo’n huidverjongende crème te gebruiken? In deze blog ga ik het je uitleggen!

Wat is huidverjonging?

Met huidverjonging bedoelen we dat we op cellulair niveau gaan zorgen dat tekorten in de cellen aangevuld gaan worden zodat de cel weer optimaal gaat functioneren. Er is een aantal voorwaarden waar een goed werkende cel aan moet voldoen. Bijvoorbeeld dat een cel voldoende voedingsstoffen krijgt, afvalstoffen goed kwijt moet kunnen en deze moeten ook goed afgevoerd kunnen worden, de cel moet beschermd worden met antioxidanten tegen aanvallen van vrije radicalen en de cel moet geactiveerd worden.

Een goede huidverjongende crème zorgt er dus voor dat op cellulair niveau de huid krijgt wat het nodig heeft aan voedingsstoffen en het zorgt voor stimulatie van de cel. Hoe ouder een cel wordt, hoe trager alles verloopt. De cel heeft dus een positieve schop onder de kont nodig om goed te blijven werken. Rust roest namelijk!

Goede ingrediënten van een huidverjongende crème

Natuurlijk staat of valt de werking van een product met de ingrediënten. Zitten er goede werkstoffen in en belangrijk: in de juiste hoeveelheid! Kan je huid er iets mee, kan het diep je huid intrekken. Zijn het werkstoffen die je huid herkent? Allemaal zeer belangrijke aspecten die van belang zijn bij het wel of niet werken van een huidverjongende crème.


Hoe snel zie je nou het resultaat?

Om een voorbeeld te noemen: onze beste huidverjongende crème is de Nimni cream. Waarom? Hier zit alles in wat je je als huidcel maar kunt wensen: antioxidanten, peptiden en retinol. Deze crème maakt de fibroblasten wakker, zet het collageen-gen aan én zorgt ervoor dat de aanmaak niet alleen gestimuleerd wordt, maar ook dat het proces beter verloopt. Met andere woorden; er wordt beter collageen geproduceerd. Buiten dat zorgt retinol nog eens extra voor een boost in collageenaanmaak en voor een betere celdeling, waardoor niet alleen aan de binnenkant de huid wordt geactiveerd, maar ook de huid aan de buitenkant er gladder, stralender en egaler uitziet.

Dit heeft te maken met de kracht van herhaling! Na een keer smeren heb je geen tien jaar jongere huid. Afhankelijk van de conditie waarin je huid verkeerd bij het starten met de juiste producten, kun je binnen drie maanden verschil zien. Natuurlijk merk je al eerder aan je huid dat deze gladder en steviger wordt, maar met drie maanden – je huid heeft zich dan namelijk drie keer vernieuwd! – moet je toch wel verschil gaan zien. Dit is niet het uiteindelijke resultaat, want sowieso duurt collageen aanmaken lang: 300-500 dagen. En daarbij komt: huidveroudering gaat gewoon door, dus het is een continue proces van de juiste verzorging blijven toepassen. Het leuke, en dat zien wij dagelijks in ons HuidCenter omdat we voor- en na foto’s maken: je kalenderleeftijd neemt toe, je huid ziet er steeds jonger uit! En daar doen we het voor!